Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ο Δ.Σταμάτης ξεκαθαρίζει τη στάση του για τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών

Ο Δ.Σταμάτης ξεκαθαρίζει τη στάση του για τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, της Νέας Δημοκρατίας, Δ. Σταμάτης έκανε προ ολίγου την ακόλουθη δήλωση: «Μια κακώς διατυπωμένη αναφορά μου, σήμερα στη Βουλή, σε ό,τι αφορά τα αιτήματα πρώην βουλευτών για αναδρομικά, έδωσε λαβή για παρερμηνείες. Θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κόμματος ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, είναι προκλητικό και απαράδεκτο να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις. Θυμίζω, ότι προσωπικά, όταν το θέμα είχε τεθεί πάλι το 2008, μαζί με όλους τους συναδέλφους είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί κανένας βουλευτής να μην κάνει παρόμοια προσφυγή. Αυτή είναι η θέση μου».
Θυμίζουμε ότι τα κόμματα όπως και η κοινωνία θεωρούν προκλητικές τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων της χώρας υπόκεινται συρρίκνωση των αποδοχών τους εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τις 800-850 υποθέσεις πρώην βουλευτών οι οποίες εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν τις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές, δηλαδή συνολικά το ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο η αναφορά στη Βουλή του Δ. Σταμάτη που είπε χαρακτηριστικά «Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!» ερμηνεύτικε ποικιλοτρόπως και για το λόγο αυτό ο βουλευτής επανήλθε με τη δήλωση που παραθέσαμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.