Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ο εμπνευστής της Αναπαράστασης μάχης στα Παρακαμπύλια Π.Σπυρέλης με Τραπεζιώτη

Ο εμπνευστής της Αναπαράστασης μάχης στα Παρακαμπύλια Π.Σπυρέλης με Τραπεζιώτη

spyreliskaraiskakeia

 

Λίγα 24ώρα μετά την ανακοίνωση των  πρώτων 100 ονομάτων του συνδυασμού του Δημήτρη Τραπεζιώτη, ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι και αυτό του Πέτρου Σπυρέλη.  Γεννημένος στον ¨Αγιο Βλάση, αυτοδημιούργητος, πιστός σε δημοκρατικές αξίες και αποστασιοποιημένος από “κομματικές γραμμές”  και με παρουσία  κυρίως στον εθελοντισμό είναι ένας εκ των εμπνευστών της Αναπαράστασης της Ιστορικής Μάχης στην Κορομηλιάς που έδωσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης το 1823 στον Άγιο Βλάση, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους Οθωμανούς  να αποσυρθούν για 2 τουλάχιστον χρόνια από τη Δυτική Στερεά , δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην Ελληνική Επανάσταση.

Για την αναβίωση της Μάχης αυτής ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ένας από αυτούς που αφιερώνει σχεδόν όλο το υστέρημα του ελεύθερου χρόνου του από το 2001  έως σήμερα ( σχεδόν 13 χρόνια). Το αποτέλεσμα είναι η αναπαράσταση αυτή μάχης να γίνει σημείο αναφοράς για μια ξεχασμένη και παραμελημένη περιοχή, τα Παρακαμπύλια, και ο τόπος όπου συνέβη το ιστορικό αυτό γεγονός, ο Άγιος Βλάσης να δέχεται χιλιάδες επισκεπτών για τα δρώμενα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στην Ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Iστορικής Μνήμης της Μάχης της Κορομηλιάς, ενώ συντηρεί και το ιστολόγιο του συλλόγου http://maxi-koromilias.blogspot.gr/

Η μακρόχρονη αυτή ανιδιοτελή  δράση αποτελεί συνάμα και αυτοδιοικητική πρόταση ιδίως στον τομέα του Πολιτισμού, αναγνωρίσιμη για τους συνδημότες του Επισκέπτη Υγείας και φοιτητή προσφάτως της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Πέτρου Σπυρέλη, ο οποίος ζητά την ενίσχυση της πρότασης αυτής σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου  με το σλόγκαν (ποιου άλλου) του Γ. Καραϊσκάκη ¨Για να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας”

 

karta

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.