Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

“Ο εμπορικός κόσμος με τη σωστή ενημέρωση μπορεί να εμποδίσει περιπτώσεις αδικιών εις βάρος του”

Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Μια σημαντική ημερίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας (Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε.) και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ), έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι. Θέμα της η καταχρηστική χρέωση εκ μέρους των Τραπεζών με τα έξοδα φακέλου σε πάσης φύσεως δάνεια.

     Στην ημερίδα αποδείχθηκε ότι ο εμπορικός κόσμος με την σωστή ενημέρωση μπορεί να εμποδίσει περιπτώσεις αδικιών εις βάρος του. Παρευρέθηκαν στην ημερίδα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας (Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε.), ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) και με την συνδρομή ειδικών Νομικών Συμβούλων ξεκίνησαν οι κατάλληλες ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων σε όσους ήταν παρόντες στην ημερίδα και είχαν υποχρεώσεις προς Τράπεζες.

     Οι Τράπεζες βάση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, καταχρηστικώς χρέωναν τα έξοδα φακέλου σε δανειολήπτες σε κάθε είδους δάνειο. Ύστερα από αγωγές δανειοληπτών επιτεύχθηκε η επιστροφή των εξόδων φακέλων για τα τελευταία 20 έτη. Η ημερίδα έδωσε την δυνατότητα στους παρευρισκομένους, να καταθέσουν μαζική αγωγή.

     Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας (Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε.), δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αναζήτηση όλων εκείνων των μέτρων που θίγουν τον εμπορικό  κόσμο. Η ενημέρωση θα είναι διαρκής είτε με ημερίδες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων, των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Εκ της Ομοσπονδίας

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.