Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου κατά Παπαναστασίου

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΟ Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου ανακοίνωσε τα εξής:

Με έκπληξη και πραγματική λύπη αναγνώσαμε χθες Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου, κ. Γ. Παπαναστασίου, που πραγματοποίησε κατά το χαιρετισμό του στην κοπή πίτας των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών και ο απεχθής ισχυρισμός, πως «θα πρέπει να μάθουμε να ιεραρχούμε, όπως συμβαίνει στον στρατό», μονάχα δυσφορία και εκνευρισμό προκαλούν.

Δεν είναι δυνατόν να βρεθούμε υπόλογοι για την ιστορία μας. Το Μεσολόγγι, η Ιερά Πόλις, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Κάθε ιστορικό της σημείο, κάθε μνημείο, αποτελεί τεκμήριο του ρόλου που διαδραμάτισε στον αγώνα της ανεξαρτησίας. «Υποτίθεται κάποτε ήταν ένας ιστορικός χώρος» είπατε. Δεν «υποτίθεται» κύριε Παπαναστασίου. Στηριζόμαστε σε γεγονότα, στη θυσία των προγόνων μας και όχι σε αποκυήματα της φαντασίας μας. Σε λίγο, θα μας πείτε πως η ‘Εξοδος, δεν ήταν παρά ένα τσούρμο «συνωστιμένων» ανθρώπων, παρόμοιο με αυτό που κατέκλισε τις αποβάθρες της Σμύρνης, κατά την κ. Ρεπούση.

Κατά πόσο υπερτερούν αριθμητικά οι κάτοικοί σας; Πόσο μεγαλύτερο είναι πια το Αγρίνιο, συγκριτικά με το ΜΕΓΑΛΟ Μεσολόγγι; Ο λόγος σας διακατέχεται μονάχα από τοπικιστική νοοτροπία, μα επιτρέψτε μας να σας θυμίσω το γνωστό ρητό, «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Προφανώς, δεν θα ησυχάσετε μέχρι να “ολοκληρωθείτε σαν μεγαλούπολη”, ανυποψίαστοι, ωστόσο, για την ματαιοπονία σας.

Η θυσία των υπερασπιστών του Μεσολογγίου εξασφάλισε την ελευθερία της Ελλάδας, την δική σας ελευθερία κύριε Παπαναστασίου. Η ρήση του Λ. Ακρίτα στην τιμημένη είσοδο της πόλης μας λέει: «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου». Κι εσείς, ως άνθρωπος ελεύθερος, ως “δημότης” Μεσολογγίου, τί κάνετε; Αγωνίζεστε για να καταλυθεί οριστικά το Μεσολόγγι ως ιερό σύμβολο, αψηφώντας το ηθικό σας χρέος απέναντι την Ιερή αυτή Πόλη.

«Το Αγρίνιο είναι η πρωτεύουσα πόλη και για όσους δεν το καταλαβαίνουν είναι η μισή Αιτωλοακαρνανία». Παραφράζοντας τα λεγόμενά σας, σας ενημερώνουμε, πως το Μεσολόγγι ΕΙΝΑΙ η πρωτεύουσα πόλη και για όσους δεν το καταλαβαίνουν… η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Προτείνουμε να πάψετε πια να είστε δέσμιος της εσωστρέφειάς σας και να κοιτάξετε επιτέλους το γενικό όφελος του Νομού μας. Για την ώρα, δυστυχώς, καθώς φαίνεται, κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος, βυθισμένος στην εσωστρέφεια, την αλαζονεία και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Εσείς που, όπως είπατε δεν νοιάζεστε τι γίνεται στο Μεσολόγγι, διότι είσαστε «άνθρωπος της προόδου». Ποιας προόδου, αναρωτιόμαστε. Και πως θα επέλθει η περεταίρω πρόοδος για όλο το Νομό, όταν ο κάθε Δήμος προσβλέπει σε ανάπτυξη, μονάχα εντός των γεωγραφικών του ορίων;

Μήπως θα ήταν πιο τίμιο και αξιοπρεπές να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιων των ευθυνών σας και της αλήθειας, με κάθε ειλικρίνεια και σε όλο το εύρος, ώστε να μπορέσετε, ίσως, να επιτύχετε τη συλλογική διαχείριση των δυσχερειών, που πρόεκυψαν από αυτή σας την άστοχη ενέργεια;

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.