Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ο Επίτροπος “τρέχει” το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του 2000

Ο Επίτροπος “τρέχει” το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του 2000

Το δημοτικό συμβούλιο του 2000 καλείται να πληρώσει (με τους τόκους) τη χορηγία στην Επιτροπή Ειρήνης

Μια υπόθεση παραλογισμού ήρθε στο προσκήνιο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του 2000 καλείται να καθίσει στο σκαμνί και να επιστρέψει τα χρήματα που ενέκρινε για τις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου που έλαβαν χώρα το 2000.

Ο Επίτροπος εν τέλει δεν ενέκρινε την δαπάνη των 2000 ευρώ (700.000 δρχ τότε) θεωρώντας ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν προσφέρουν στο Δήμο και στους πολίτες και δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματικότερη επιδίωξη των σκοπών του Δήμου Αγρινίου, ούτε την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του και των πολιτιστικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων των δημοτών.

Πλέον ο τότε δήμαρχος Θύμιος Σώκος και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι (συμφώνησαν ομόφωνα) καλούνται να επιστρέψουν το ποσό με τις προσαυξήσεις των τόκων. Το ποσόν φτάνει σήμερα περίπου τα 29.000 ευρώ και κατανέμεται σε όλους τους τότε συμβούλους.

Εξιστορεί ως εξής την υπόθεση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου και δημοτικός σύμβουλος, ιατρός, Κώστας Σιδέρης: «Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου κάθε χρόνο κάνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς της πόλης και κάθε φορά ζητάτην οικονομική και τεχνική βοήθεια από το Δήμο Αγρινίου. Ζητά για παράδειγμα ένα πατάρι, μια μικροφωνική εγκατάσταση, κάποιο λεωφορείο για μετακινήσεις κ.α. Κάνουμε επίσης και ένα παιδικό φεστιβάλ για την Ειρήνη και την πορεία στο Άκτιο, όπου συνεργαζόμαστε με πολλούς πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους της πόλης μας. Το ίδιο κάναμε και το 2000 ζητώντας την αρωγή του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο βοήθησε τις εκδηλώσεις ομόφωνα, με τεχνική και οικονομική βοήθεια. Λάβαμε λοιπόν μετά από δώδεκα χρόνια, ο τότε Δήμαρχος κ. Θύμιος Σώκος και όλοι οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι και εγώ ως τότε Σύμβουλος, μια απόφαση του Επιτρόπου, που μας ζητάει πίσω το μικρό ποσόν που δόθηκε τότε με τους τόκους. Απορρίπτει δηλαδή μετά από 12 χρόνια την ενίσχυση και τη χρεώνει στην τότε δημοτική αρχή. Έτσι ο τότε Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν ομόφωνα την ενίσχυση των εκδηλώσεων, θα περάσουμε από δίκη και αν δικαστούμε θα πρέπει να πληρώσουμε το ποσόν της χρηματοδότησης και τους τόκους. Έχουμε ορίσει Δικηγόρο και περιμένουμε τη Δίκη».

Και καταλήγει ο κ.Σιδέρης: «Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν συνεχώς ο Δήμος χρόνια τώρα βοηθάει όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους να διοργανώσουν εκδηλώσεις; Άλλωστε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε βοήθεια στο Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και καλά έκανε. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλη αυτή η ιστορία στήθηκε μόνο για την Επιτροπή Ειρήνης, που ενοχλεί κάπου κάπου με τις εκδηλώσεις της. Αλλά τι να κάνουμε. Μας ενοχλεί η Ειρήνη στην Ελλάδα; Μας ενοχλεί μια νόμιμη και εγκεκριμένη Πολιτιστική Οργάνωση; Ελπίζω να δικαιωθούμε στο Δικαστήριο.»

Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη δεν είναι η μοναδική σχετική περίπτωση. Είναι και άλλα εντάλματα χορηγιών που ο επίτροπος δεν ενέκρινε. Για τις υποθέσεις αυτές πάντως η σημερινή δημοτική αρχή Αγρινίου επεξεργάζεται ένα συνολικό τρόπο αντιμετώπισης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.