Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Θάνατος δημοσιογραφάκου…

Θάνατος δημοσιογραφάκου…

dimosiografoi4

Φίλος μου έλεγε χτες ότι πήγε η γυναίκα του στην τράπεζα και την ταλαιπωρούσαν για κατασχετήριο που δεν αφορούσε εκείνη αλλά τον ίδιο! Κι από τι; Από οφειλές του από το παρελθόν πολλές από τις οποίες είναι παραγεγραμμένες και αφορούν όχι κάποια εταιρία αλλά προσωπικά θέματα όπως π.χ. πρόστιμα από στάθμευση του στα μέσα του ’90. Κι όμως ελάχιστα απασχολεί καλοκαιριάτικα όλο αυτό. Κυρίως γιατί έχουν αποτύχει οι δημοσιογράφοι να ξεκαθαρίσουν στον κόσμο ποιο είναι το σημαντικό και ποιο όχι. Γι’ αυτό και στην υποτυπώδη απεργία που έγινε χτες-όπου ο καθένας έκανε ότι καταλάβαινε-δεν θίχτηκε κανείς παρά μόνο όσοι έχουν σαν αποκλειστικό μέσο ενημέρωσης τα κανάλια. Εκείνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι υπεύθυνοι για την προκήρυξη της απεργίας! Φοβερό;

Να μην τα πολυλογούμε καλοκαιριάτικα οι εκδότες της Αθήνας μας έκαναν χάρη και δεν θα απολύουν όσους θέλουν μαζί. Μάλλον μαλάκωσαν γιατί δεν καταργείται το αγγελιόσημο που είναι ο φόρος υποτέλειας που πληρώνουν όσοι βάζουν διαφήμιση προς τις εργοδοτικές εισφορές μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Κοινώς φίλε Αγρινιώτη όταν βάζεις διαφήμιση κάποιος εργοδότης πληρώνει την εισφορά του στην Αθήνα και η ΕΣΗΕΑ έχει χρόνο να κάνει κανένα αφιέρωμα π.χ στο νέο βιβλίο του Κουφοντίνα…Αλλά όπως είπε κι ένας φίλος “καλά να πάθετε, βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά διεκδικήστε”. Αλλά να βρούμε τι; Αφού έχουμε ένα μεγάλο κρίμα στο λαιμό μας ή μάλλον πολλά μεγάλα κρίματα, είναι δυνατόν να συνεννοηθούμε; Γι’ αυτό κι όσο και να το παίξει το ΠΑΣΟΚ καλοκαιρινή αντιπολίτευση κατά βάθος όλοι ξέρουν ότι από το χειμώνα οι σταθμοί θα αλλάζουν σε μια νύχτα από ενημερωτικοί σε μουσικοί, κόβοντας παραγωγούς και διατηρώντας το “δημόσιο αγαθό”(ένα ακόμα)των συχνοτήτων τους.

Είπα ότι έχουμε κρίματα στο λαιμό μας και θυμήθηκα την ουρά χτες στη ΔΕΗ(επίσης δημόσιο αγαθό). Εκεί καθόμουν και άκουγα την ξεφτίλα μας. Την Αργεντινή την κατέστρεψε ο…Κίσινγκερ. Ότι γίνεται στη Γάζα τα λένε μέσα τα(πλαστά)Πρωτόκολλα της Σιών. Ο Πούτιν θα μας έδινε λεφτά αλλά τον θίγουμε και θα μας αφήσει μόνους(να φταίνε τα κανόνια που βαράνε οι ταξιδιωτικές εταιρίες στη χώρα του;). Άμα έχεις γνωστό παίρνεις το μέρισμα κι ας έχεις δέκα σπίτια.

Λέγοντας τέτοια για πολλά χρόνια τελικά κανένας δεν θα πληγωθεί με το θάνατο του κακού αγγελιοφόρου…Ανακούφιση θα νιώσει.

Υ.Γ. Νιώθω χαρούμενος που μετά από πολύ καιρό ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ένα “καλό” νέο για τα μέλη του. Οδηγίες για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο τους και πως δικαιούνται περίθαλψη. Όχι ότι είναι για πανηγυρισμό το αυτονόητο. Αλλά, τουλάχιστον ένας κύκλος παράνοιας του κράτους θα σταματήσει. Άντε να καταλάβουν ότι κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουν και για την εισφορά στον ΟΑΕΕ συνολικά. Να την κόψουν δηλαδή, αν είναι δυνατόν.

 

Γ.Σ.

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.