Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις ΕΟΠΥΥ

70e0a605afa7ee91368f3fc4645f327d_XLΞεκινούν περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ καθώς το υπουργείο Υγείας έθεσε πολύ αυστηρά κριτήρια συνταγοράφησης για μία σειρά από αυτές , όπως τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου. Επακόλουθο πολλοί ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια.Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφωνεί με τις συνταγογραφικές οδηγίες και τονίζει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου ζητάει από την πλευρά του την κατανόηση των ασφαλισμένων για ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους και τους ενημερώνει ότι αγωνίζεται για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.
Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σχετικά με το πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Αγαπητέ ασφαλισμένε,
Με την ευθύνη της Πολιτείας τίθενται σε ισχύ συνταγογραφικές οδηγίες και περιορισμοί στην ασφαλιστική κάλυψη των αναγκαίων εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.
Θα αποζημιώνεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ένα μικρό ανώτατο όριο(πλαφόν) ανά εργαστηριακή μονάδα, το οποίο εκτιμάται ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Μετά την συμπλήρωση του «πλαφόν» οι ιατροί θα ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ότι έχουν συμπληρώσει το όριό τους και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές (Π.Ε.Δ.Υ, Ε.Σ.Υ.) ή σε άλλα εργαστήρια τα οποία έχουν ανοιχτό «πλαφόν».
Εάν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις στο εργαστήριο που έχει συμπληρώσει το πλαφόν θα επιβαρύνεται οικονομικά ο ίδιος
Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους και τους ενημερώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.