Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τους εργαστηριακούς γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τους εργαστηριακούς γιατρούς

ιατρικος συλλογος αγρινίουΑνακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ,στηρίζει τους εργαστηριακούς γιατρούς του συλλόγου στην διαμαρτυρία και μη αποδοχή της επιβληθείσας υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων με το ΦΕΚ Β 2816/22-12-2015. Επ’ αυτού έχουν συντάξει και επιδώσει στον Υπουργό Υγείας και στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έγγραφη υπογεγραμμένη αίτηση-διαμαρτυρία-πρόσκληση και επιφύλαξη.

Οι ιδιώτες συμβεβλημένοι εργαστηριακοί ιατροί του συλλόγου κατόπιν γενικής συνέλευσης αποφάσισαν την επ’ αόριστον επίσχεση -αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ με έναρξη επίσχεσης την Πέμπτη 18-2-2016.
Η νέα υποκοστολόγηση είναι αυθαίρετη, αντισυνταγματική και αντισυμβατική, αντιβαίνει τον Κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας άρθρα 8 και 9 βάσει των οποίων ο ιατρός πρέπει να διεκπεραιώνει την παροχή υπηρεσιών υγείας με τρόπο άρτιο δίνοντας ύψιστη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του πολίτη με συμπεριφορά αρμόζουσα στην αποστολή του λειτουργήματός του.
Η μεσοσταθμική μείωση της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 50%,βρίσκεται κάτω από το όριο Ασφαλούς εκτέλεσης των εργαστηριακών εξετάσεων(κόστος αιμοληψίας, επεξεργασίας βιολογικών υλικών, άρτιας διενέργειας της ανάλυσης, ποιοτικός έλεγχος ,συντήρηση μηχανημάτων ,πάγια έξοδα) Υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, θέτει σε επισφαλή θέση τη διαγνωστική προσέγγιση του Έλληνα ασθενούς και αποτελεί μείζονα κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των εργαστηριακών ιατρών έχει απαξιωθεί δεχόμενος αλλεπάλληλα χτυπήματα ληστρικής επίθεσης .
Η επιβολή clawback και rebate αντιστοιχεί σε δήμευση 70% του κύκλου εργασιών του εργαστηριακού τομέα, (την ίδια στιγμή που τα εργαστήρια ήδη ασφυκτιούν υπό τον οικονομικό κλοιό των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών ,των επιβαλλόμενων ISO και Εξωτερικών ποιοτικών Ελέγχων ) και οδηγεί σε λουκέτα τα μικρομεσαία εργαστήρια ευνοώντας την εγκαθίδρυση των σούπερ μάρκετ υγείας ως ισχυρά επιχειρηματικά ολιγοπώλια.
Οι νέες τιμές αποζημίωσης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και θα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. !!!!!!!!!!!!

    δηλαδη θα τα σκάμε κανονικά?

    αφου δεν κανουν όλοι απεργια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.