Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

«Ο κίτρινος στρατιώτης» παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Μήτσου

Νέο βιβλίο, νέοι ορίζοντες και συναισθήματα για το αναγνωστικό κοινό αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου που και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κάθε βιβλίο είναι μία όμορφη και περιπετειώδης αναζήτηση του ίδιου του του εαυτού. Αυτή την περιπέτεια θα μπορέσει να βιώσει ο αναγνώστης, διαβάζοντας το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τον τίτλο «ο κίτρινος στρατιώτης».
Πρόκειται για την ιστορία ενός νέου ανθρώπου με έντονο το στοιχείο της αφέλειας αλλά και του ναρκισσισμού, που λόγω της ομορφιάς του νιώθει άτρωτος. Στον πόλεμο όμως χάνει τα χέρια και τα πόδια του και όλοι πίσω στον τόπο του τον θεωρούν νεκρό με αποτέλεσμα όταν πια γυρίσει να μη τον ‘’αναγνωρίζουν’’ οι δικοί του άνθρωποι. Μέσα όμως από όλο αυτό, ξαναγεννιέται.
Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Παπαστράτειο δημοτική βιβλιοθήκη σε κλίμα ευχάριστο και από κάθε άποψη δημιουργικό, όπως και τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής που ο συγγραφέας πραγματοποίησε το πρωί και χθες το απόγευμα.
Για το βιβλίο οι παριστάμενοι είχαν μόνο καλά σχόλια να κάνουν, όπως άλλωστε και για τον συγγραφέα, ο οποίος γοήτευσε με τη δυναμική και την απλότητά του. Ο κ. Μήτσου σχολίασε για το βιβλίο του: «Είναι οι περιπέτειες ενός ανθρώπου… Δεν μιλάω όμως για αυτόν. Μιλάω για μένα και το πώς θα βρω έναν τόπο εγκατάστασης του ‘’εγώ’’ μου που θα με δικαιώσει…»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μήτσου έλκει την καταγωγή του από την Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή του Βάλτου (Αμφιλοχία) και φυσικά τα προσωπικά του βιώματα και οι εικόνες από το νομό μας προβάλλονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου κατά τρόπο αριστοτεχνικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.