Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο «Μένουμε Ελλάδα»

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο «Μένουμε Ελλάδα»

ΜΕÎ-ΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣτην τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» παραβρέθηκε ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός προσκεκλημένος στα studios της ΝΕΡΙΤ στη Μεσογείων την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Και όμως η ζωντανή εκπομπή δεν ξεκίνησε με το γνωστό καλωσόρισμα της Ρένιας Τσιτσιμπίκου και του Πέτρου Κουμπλή αλλά με παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού.

Παρουσιάστηκαν επί της σκηνής ο Καραγκιόζης, ο Μπιριγκόγκος, ο Χατζηαβάτης, ο Μπάρμπα-Γιώργος και οι πρωτότυπες δημιουργίες ως φιγούρες των δυο δημοσιογράφων. Στην συνέχεια και στο β΄μέρος της εκπομπής τέθηκαν στον κ. Πατρινό ερωτήσεις σχετικά με την καταγωγή και ελληνοποίηση του Καραγκιόζη και των άλλων παραδοσιακών φιγούρων. Ο Χρήστος Πατρινός ανέδειξε την γενέτειρα του Καραγκιόζη και τη μεγάλη συμβολή του Μίμαρου στη διεργασία αυτή. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αγάπη και το πάθος των μικρών παιδιών για το θέατρο σκιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ενεργή συμμετοχή τους στο θεατρικό εργαστήρι  Περί Σκιών (Πάτρα) με σκοπό την διάδοση και διάσωση της λαϊκής αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η τηλεοπτική εκπομπή αναρτήθηκε και είναι πλέον διαθέσιμη για θέαση στην ιστοσελίδα της WebTv της ΝΕΡΙΤ και στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://webtv.nerit.gr/katigories/psixagogia/05mar2015-menoume-ellada

ΜΕÎ-ΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΙΙ

ΜΕÎ-ΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙV

ΜΕÎ-ΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕÎ-ΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ__

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.