Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Ο Καραμανλής ανακοίνωσε τη σύσταση προσωρινής διοικούσας για το Πανεπιστήμιο

Ο Καραμανλής ανακοίνωσε τη σύσταση προσωρινής διοικούσας για το Πανεπιστήμιο
Από το επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί η σύσταση προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Βέβαια ονόματα αυτής δεν ανακοινώθηκαν, όμως είναι σίγουρο πλέον ότι ο Παναγιώτης Κοντός, προϊστάμενος της γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι ο πρόεδρος της. Σαφώς και πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το χώρο της Παιδείας του νομού.
Βέβαια από εδώ και πέρα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου το Πανεπιστήμιο να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί με σωστό τρόπο: Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να έχει ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών και πάνω από όλα τα πτυχία να δίνουν επαγγελματικές διεξόδους στους φοιτητές που θα έρθουν να φοιτήσουν στο νεοιδρυθέν πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι μια νέα πρόκληση που πρέπει να εργαστούν όλοι σκληρά, από το πόστο που βρίσκεται ο καθένας για την ανάπτυξη του σύμφωνα με τις προοπτικές που έχει.
Αναμφίβολα η σημερινή μέρα είναι ημερομηνία-σταθμός για το τόπο μας.
Πρέπει να είναι ημέρα ικανοποίησης και όχι πανηγυρισμών και διθυράμβων.
Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης για σύσσωμη την τοπική κοινωνία και για τον ακαδημαϊκό κόσμο.
Ο τελικός στόχος: Το όνομα “Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος” να εμπνέει κύρος σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να το δηλώνουν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα και το κόσμο, όχι επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να βάλουν αλλά επειδή έχουν ακούσει τα καλύτερα λόγια για το Πανεπιστήμιο αυτό.
Ευχή μας να προχωρήσουν όλα ομαλά προς αυτή τη κατεύθυνση. Καλή αρχή!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.