Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ο Καραμανλής για το Πανεπιστήμιο.

Ο Καραμανλής για το Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ των όσων τόνισε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Μεσολόγγι στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του Πανεπιστημίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε:
”Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Παιδείας: Το αίτημά σας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, γίνεται, ήδη, πραγματικότητα. Δημιουργούνται, αρχικά, τέσσερα τμήματα και σχολές στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις του Νομού.· Θυμίζω, ακόμη, τη σύσταση του τμήματος Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ίδρυση Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών. ”
Aναμφησβήτητα από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι σαφώς και η ίδρυση του Πανεπιστημίου αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη στο χώρο της Παιδείας στο νομό μας. Επίσης, δεν είμαστε αντίθετοι με την ίδρυση τμημάτων και στο Μεσολόγγι όμως πάντοτε υπό ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Και τι εννοούμε με αυτό; Ότι πριν απ όλα και πρώτα απ όλα πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή Πανεπιστημιακή κοινότητα στην έδρα του ιδρύματος, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 6 τμήματα τα οποία θα στεγάζονται σε μια Πανεπιστημιούπολη, της οποίας οι κτηριακές και όχι μόνο εγκαταστάσεις θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε και για ίδρυση τμημάτων στο Μεσολόγγι.
Όσον αφορά τις άλλες πόλεις που ανέφερε ο κ. Καραμανλής δεν μας βρίσκει υποστηρικτές η άποψή του, όχι γιατί είμαστε τοπικιστές, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι η διασπορά σχολών δεξιά και αριστερά αποδυναμώνει το Πανεπιστήμιο, κάτι που έχει φανεί στην πράξη από αντίστοιχα παραδείγματα στη χώρα μας. Η λογική ”κάθε χωριό και Πανεπιστήμιο”, που ιυοθέτησε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε με την πολιτική της η ΝΔ, πρέπει επιτέλους να σταματήσει και οι όποιες παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να είναι μακροπρόθεσμες και κυρίως βιώσιμες…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.