Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ο κύβος ερριφθη για Περιφέρειες..

Ο κύβος ερριφθη για Περιφέρειες..

Στη σκιά του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, ο Καλλικράτης φαίνεται ότι θα προχωρήσει κανονικά. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Eβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο χωροταξικό των δήμων με βάση τον «Καλλικράτη, ενώ εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενηςθα δοθεί στους δημάρχους το σχέδιο νόμου στο οποίο θα προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των νέων δήμων και των αιρετών περιφερειών.

Στην Αιτωλοακαρνανία όλο και πληθαίνουν οι φωνές να αποσχιστεί η Αιτωλοακαρνανία από την τωρινή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και να αποτελέσει ξεχωριστή περιφέρεια. Θέσεις πήραν προς αυτή τη κατεύθυνση τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Σε όλα αυτά αν λάβουμε υπόψιν πληροφορίες της παραπάνω ιστοσελίδας ότι πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζου αποκυήματα φαντασίας τα όσα κατά καιρούς γράφονται σε σχέση με τις συνενώσεις, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο» από το υπουργείο, τότε μπορούμε να πούμε σίγουρα σε αυτό το ζήτημα θα υπάρξει συνέχεια.
Εδώ θέλουμε να προσθέσουμε κάτι: Υπάρχουν ορισμένες φωνές που προτιμούν τα Γιάννενα από την Πάτρα, δηλαδή να ενσωματωθούμε στη Περιφέρεια Ηπείρου. Σε αυτό υπάρχει απάντηση με εξίσου πρακτικά παραδείγματα: Αν η ΔΕΚΕ Πατρών είναι από το τόπο μας “μακριά” άλλο τόσο ήταν και τα Γιάννενα από το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Η διάσταση απόψεων άλλωστε ήταν χαοτική, αν θυμηθούμε παλαιότερες δημοσιεύσεις επί αυτού του θέματος.
Για αυτό ας μην προτρέχουμε. Το επόμενο διάστημα θα αποδειχθεί καθοριστικό..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.