Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

“Ο κ. Μπουλές «έθαψε» τα έργα στο Δήμο Ναυπακτίας”

“Ο κ. Μπουλές «έθαψε» τα έργα στο Δήμο Ναυπακτίας”

naf1Η παράταξη “Μαζί για τη Ναυπακτία”, αντιπολίτευση του δήμου Ναυπακτίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Μπουλές, απογυμνώθηκε μέσα από τις ίδιες του τις πράξεις, ως Δήμαρχος  Ναυπακτίας. Αυτή τη φορά κατά την διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και  του  προϋπολογισμού για το 2014 αποδείχθηκε  ξανά  η ανικανότητα  του  να διαχειριστεί κονδύλια και να τα κάνει έργα. Έργα τα οποία βρίσκονται μόνο στην φαντασία του κ. Μπουλέ γιατί η πραγματικότητα έχει ως εξής:

–         Την πρώτη χρονιά η δημοτική αρχή του κ. Μπουλέ κατέθεσε μηδενικό  τεχνικό πρόγραμμα

–         Την δεύτερη χρονιά ο κ. Μπουλές τον μήνα Αύγουστο ακύρωσε το ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα  του 2012 με δική του μονομερή απόφαση

–         Την τρίτη χρονιά ενώ είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει επιτέλους χρήματα που δικαιούνται από ΣΑΤΑ οι πρώην δημοτικές ενότητες και τα τοπικά διαμερίσματα  κανένα σχεδόν έργο δεν έχει υλοποιηθεί

–         Η  απορρόφηση του προϋπολογισμού  για έργα του 2013 μέχρι σήμερα είναι της τάξεως του 5% και έτσι πάμε στο 2014 χωρίς κανένα νέο έργο, μεταφέροντας απλά τις πιστώσεις του 2013 στο 2014 και μάλιστα μειωμένες  κατά  4 εκ ευρώ

–         Από το τεχνικό πρόγραμμα του 2013 δεν έχουν συμβασιοποιηθεί εως σήμερα  έργα 2.5 εκ.

–         Το σημαντικότερο όλων όμως που αποδεικνύει την ανικανότητα του  είναι ότι έχει ακόμη αδιάθετα από τις  ΣΑΤΑ από το 2010 έως σήμερα ποσά που υπερβαίνουν  τα 2.4 εκ. ευρώ

–         Στα έργα του ΕΣΠΑ ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ουραγός του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ίσως και στο πανελλήνιο αφού έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του έργα αξίας 11 εκ. ευρώ  από τα οποία εχεδόν τα  9 εκ έχουν δρομολογηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.Θανάσης Παπαθανάσης, τόνισε: « Την 1η χρονιά υπήρχε μηδενικό πρόγραμμα και κανένα ευρώ δεν πήγε στα τοπικά διαμερίσματα. Την 2η χρονιά είχατε πει πως δε θα γίνει κανένα έργο. Το 2013 είχατε πει στους προέδρους ότι θα γίνουν έργα. Δεν υλοποιήθηκε τίποτα! Οι τοπικές κοινότητες είναι στην εγκατάλειψη! Οι πρόεδροι και οι δημότες  των τοπικών διαμερισμάτων  είναι σε απόγνωση. Δεν υλοποιήσατε κανένα έργο!  Από το τεχνικό πρόγραμμα του 2013 2.150.000 ευρώ δεν έχουν συμβασιοποιηθεί και έχετε αδιάθετη ΣΑΤΑ για έργα στις δημοτικές ενότητες 2.4 εκ ευρώ.Όσο για το ΕΣΠΑ η κατάσταση είναι οικτρή για τον Δήμο Ναυπακτίας».

Τι είναι εκείνο που πρόκειται να παραδώσει τελικά ο κ. Μπουλές και η παράταξη του;

–         χρέος: 5.000.000 ευρώ  από  συνεχιζόμενα  έργα

–         υποχρεώσεις προς τρίτους: 3.500.000 ευρώ

–         ανεξόφλητα προς κοινωφελείς εταιρείες: 1.000.000 ευρώ

–         ΔΕΥΑΝ σύνολο: 5.400.000 ευρώ (ανείσπρακτα, δάνειο,συμπληρωματική σύμβαση, κτλ)

–         Χωρίς να υπολογίζονται οι απαιτήσεις προς τρίτους 1.7 εκ. ευρώ και οι αγωγές προς τον Δήμο  1.4 εκ ευρώ(τα μεγαλύτερα ποσά  των οποίων αφορούν πολεοδομικά θέματα του Δήμου και κατατέθησαν επί θητείας Μπουλέ!)

–         Μάλιστα την στιγμή που κατά τα τρία πρώτα χρόνια έχουν δοθεί ενισχύσεις από το κράτος στο Δήμο τόσο για τα ληξιπρόθεσμα όσο και από παρακρατηθέντα ποσά πάνω από 10 εκ. ευρώ (παρακρατηθέντα 1.5 εκ, ΣΑΤΑ 4.4 εκ, περίσσευμα των ΚΑΠ λόγω των μειώσεων των μισθοδοσιών 4.4. εκ.)

–         Δηλαδή το συνολικό χρέος που θα παραδώσει θα υπερβαίνει τα 14 εκ ευρώ

Μιλάμε για μνημείο ανικανότητας  του κ. Μπουλέ και της Αρχής του αφού στην πραγματικότητα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα κανένα έργο ανάπτυξης στην Ναυπακτία. Την ίδια ωρα μάλιστα που δεν έχει δρομολογηθεί κανένα σημαντικό έργο για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο κ. Μπουλές  θα μείνει στην ιστορία ως ο ανικανότερος δήμαρχος μετά την μεταπολίτευση αφού το έργο το οποίο παραδίδει είναι μηδενικό.Τα έργα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά καθώς αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων για να τα κάνει πράξη για τους πολίτες της Ναυπακτίας που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη υποδομών αλλά και την κακή λειτουργία των υπηρεσιών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.