Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Ο λαός κρίνει ποιος πρέπει να μιλάει με την ψήφο του

Ο λαός κρίνει ποιος πρέπει να μιλάει με την ψήφο του

anemos

Οι εκλογές τελείωσαν και τα συμπεράσματα  ακόμα βγαίνουν. Νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε διεργασίες και ανακατατάξεις που θα φέρουν νέους σχηματισμούς ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο. Οι συζητήσεις ήδη γίνονται-ας μην κοροϊδευόμαστε-και έχουν και τη μορφή ενός αγώνα δρόμου ποιος θα αποτιμήσει πιο γρήγορα το αποτέλεσμα και θα έχει την πρωτοβουλία στην επόμενη μέρα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα πολύ τοπικά. Υπάρχει και η πολιτική επιρροή στα πράγματα του νομού και των μεγάλων πόλεων. Κι επειδή το τι κάνει η ΝΔ, η Ελιά ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλυθεί επαρκώς, ας μου επιτραπεί να κάνω μια αναφορά σε εκείνα που δεν παρατηρεί ο πολύς κόσμος.

Υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί που κάνουν πολύ φασαρία και στήνουν πολλές ακτιβιστικές ενέργειες και πολλά περίπτερα και πολλές αφίσες που όμως δεν έχουν αντιστοίχηση στην κοινωνία. Γέμισε ο τόπος με περίπτερα του ΕΠΑΜ και με συνεντεύξεις τύπου του Πολύδωρα και με αεροπανό του Μ-Λ ΚΚΕ.(δεν αναφέρω άλλο σχηματισμό πιο δημοφιλή και φασαριόζο που πήρε το μισό ποσοστό από το ΠΑΝΚΙ, γιατί έχω κάτι φίλους εκεί, ακόμα).Τελικά καταλήξαμε Κατσανέβας και Σχέδιο Β του Αλαβάνου να πάρουν πιο κάτω από τον Χατζημαρκάκη και ο Πολύδωρας να μη βρει μέσα ούτε τις ψήφους του Χριστοδουλόπουλου με αποτέλεσμα να μας λέει «καλή τύχη στη γαλέρα μας».

Μην παρεξηγηθώ. Όλοι έχουν δικαίωμα στην παρουσία και στη φωνή. Ειδικά σε μια εποχή όπου μπορεί κάποιος να γράφει λίβελους κάτω από ένα θέμα για τον Θεοδωράκη και το πόσο δεκανίκι του συστήματος είναι μέσω Μπόμπολα, αλλά να ξεχνά ότι στον Μπόμπολα γράφει δεκαετίες τώρα ο άτεγκτος Δελαστίκ που στήριξε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν βρήκε ούτε το δικό του μέσα (παρά τον Μπόμπολα)…

Ας μην επεκταθούμε άλλο. Η εποχή των αντισυγκεντρώσεων πέρασε και η εποχή που δεν τέλειωναν τα δημοτικά συμβούλια, επίσης. Ας επανέλθουμε στην ομαλότητα κι ας αναγνωρίσουμε ότι μπορεί ο Καμμένος π.χ. να είναι πολύ αγωνιστής μαζί με τη Ραχήλ αλλά ο λαός του έδωσε ένα 0,4% πάνω από το όριο να βγάλει ευρωβουλευτή. Εκτός κι αν πρέπει να αλλάξουμε λαό όπως αναρωτήθηκε κι ο Μπρεχτ(όταν ωρίμασε πια, λίγα χρόνια μετά από όταν εξυμνούσε κάποια τανκς που έμπαιναν στη πατρίδα του…)

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.