Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Ο λιθάνθρακας…διχάζει!!!

Ο λιθάνθρακας…διχάζει!!!

Όπως γνωρίζετε τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις στον Αστακό, οι οποίες έχουν το ίδιο αντικείμενο συζήτησης: Την αποτροπή εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή. Βέβαια, το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για τους ίδιους διοργανωτές και όπως προέκυψε και αναδείχτηκε μέσα από τα σχόλια του ιστολογίου μας, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της Λαϊκης Συνέλευσης και της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γεωργαλή, ο οποίος είναι εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης που πραγματοποιεί η Λαϊκή Συνέλευση, μας ανέφερε ότι διαφωνούν καταρχάς με τη διορισμένη επιτροπή αγώνα απ τη δημοτική αρχή, η οποία όπως μας τόνισε το μόνο που κάνει είναι να περιορίζεται σε νομικές παρεμβάσεις, δίχως ουσιαστικά να δραστηριοποιεί τους ίδιους τους πολίτες. Μάλιστα κατηγόρησε και την ΟΠΣΥΞ, διότι ποτέ δεν είχε επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον και ξαφνικά προκειμένου να μη χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φανεί ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, προσπαθεί να καπηλευτεί αυτό τον αγώνα παραμερίζοντας τους αντίστοιχους των απλών πολιτών. Παράλληλα μας αποκάλυψε, ότι οι ”πολίτες ενάντια στον λιθάνθρακα”, σε αντίθεση με όσα λέει η διοίκηση της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να στείλουν ως ομιλητή εκπρόσωπό τους, αφού έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους τα προαναφερόμενα. Ο ίδιος μας είπε, ότι είναι αμφίβολο πλέον εάν τελικά ο δήμαρχος θα επιτρέψει στην ΟΠΣΥΞ τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο δήμο του και στον Αστακό. Χαρακτηριστικά της διαφωνίας του κ. Γεωργαλή με την Ομοσπονδία των Ξηρομεριτών είναι οι ακόλουθες δύο εκφράσεις του: «O αυταρχισμός της ΟΠΣΥΞ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον αυταρχισμό των θεσμών» αλλά και «Εμείς ασχολούμαστε με το λιθάνθρακα εδώ και και ενάμισι χρόνο. Η ΟΠΣΥΞ δεν έχει ασχοληθεί ούτε 5 λεπτά!»

Απ την άλλη πλευρά, η ΟΠΣΥΞ είχε πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στις 29 Οκτωβρίου με θέμα συζήτησης την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή των σχεδίων εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή. Όπως μας ανέφεραν άτομα που παραβρέθηκαν σε αυτή, ο πολιτιστικός σύλλογος Αστακού Αθήνας, είχε ζητήσει απ την ομοσπονδία να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορούσε στην ανάδειξη και προβολή του θέματος. Έτσι, το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των μελών της, αποφάσισε τη διοργάνωση ημερίδας στον Αστακό στις 7 Δεκεμβρίου. Βέβαια, μας ανέφεραν, πως και οι δύο ιδιώτες στους οποίους η ΟΠΣΥΞ απευθύνθηκε για να της παραχωρήσουν τις αίθουσές τους, ενώ αρχικώς της απάντησαν θετικά, εντούτοις κατόπιν πιέσεων του δημάρχου αρνήθηκαν την παραχώρησή τους. Έτσι, εώς και αυτή την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο δεν είναι σίγουρο εάν η προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου ημερίδα θα πραγματοποιηθεί.

Όπως και να έχει η κατάσταση επί των προαναφερόμενων διενέξεων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε το εξής : Eχθρός μας δεν είναι ούτε η ΟΠΣΥΞ ούτε οι πρωτοβουλίες των απλών πολιτών. Εχθρός μας είναι μόνο όσοι βλέπουν τον τόπο μας αποκλειστικά ως μέσο άκρατου πλουτισμού και όσοι επιδεικτικά κάνουν τα στραβά μάτια…! Aυτοί δηλαδή, που αγνοούν τον ομολογουμένως μοναδικό μας φυσικό πλούτο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ΖΩΗ των συμπολιτών μας!!! Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.