Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ο Μαγγίνας στηρίζει Ντόρα.

Ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας με χθεσινή του δήλωση εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διεκδικεί τη θέση της Προέδρου του κόμματος της ΝΔ. Η δήλωση του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού έχει ως εξής:

”Η Ν.Δ., υπέστη μια οδυνηρή εκλογική ήττα, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα.Κινδυνεύει, ωστόσο, να υποστεί και βαρύτατη πολιτική ήττα και να απαξιωθεί στη κοινή γνώμη, αν συνεχισθούν η ανούσια και εξόχως βλαπτική διαδικαστική συζήτηση και οι αντεγκλήσεις.Η 7η Νοεμβρίου ορίσθηκε για τη διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου, οι αρμοδιότητες του οποίου περιγράφονται με σαφήνεια στο Καταστατικό του κόμματος, με σκοπό την εκλογή νέου Προέδρου.Το γεγονός αυτό, καθόλου δεν αποκλείει την προσφυγή, στη συνέχεια, σε νέα, ανοικτή αλλά αδιάβλητη διαδικασία.

Η χθεσινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη με την οποία επισημοποιεί την πρόθεσή της να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος, αλλά και παρουσιάζει μια σειρά πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων, έβαλε οριστικό – θέλω να πιστεύω – τέλος, στις στείρες αντιπαραθέσεις. Με τη δήλωση της υποψηφιότητάς της, που προσωπικά στηρίζω, η πορεία προς το Συνέδριο και η εν γένει δημόσια διαβούλευση, από τούδε και στο εξής επιβάλλεται να είναι πολιτική.Η Ν.Δ. οφείλει με υπευθυνότητα να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο. Αυτόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μόνον έτσι θα διευρύνει την πολιτική της απήχηση και θα μπει και πάλι σε νικηφόρα πορεία.Θα πρέπει όλοι με αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και εποικοδομητικές προτάσεις να συνεισφέρουμε στο σαφή προσδιορισμό της ιδεολογικής, πολιτικής και κυβερνητικής μας προοπτικής.Το τελευταίο που χρειάζονται σήμερα οι απογοητευμένοι νεοδημοκράτες είναι ο διασυρμός, οι τριβές και οι άνευ σημασίας ατέρμονες συζητήσεις. ”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.