Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Ο Μανώλης Αγγελάκας στη θέση Αποστολόπουλου

Ο Μανώλης Αγγελάκας στη θέση Αποστολόπουλου

O  Μανώλης Αγγελάκας θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον  Τάσο  Αποστολόπουλο.Σήμερα γνωστοποιήθηκαν οι αναμενόμενες αλλαγές στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και παρά τα σενάρια του προηγουμένου διαστήματος στα νέα πρόσωπα δεν περιλαμβάνονται Αιτωλοακαρνάνες.

Αντιθέτως ο μόνος Αιτωλοακαρνάνας με σχετικό πόστο, ο πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, αποχωρεί από τη θέση του Γενικού  Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς αντικαταστάθηκε από τον Καρούντζο Αθανάσιο.

Χαρακτηριστικό είναι πως το όνομα του Μανώλη Αγγελάκα είχε διακινηθεί και επί Κυβερνήσεως Καραμανλή για το πόστο του (διορισμένου τότε) περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Ο απερχόμενος πάντως  Τάσος Αποστολόπουλος εγκαταλείπει τη θέση που κατέλαβε επί κυβερνήσεως Παπανδρέου χωρίς να επιδείξει αξιόλογο  έργο.

Ποιος είναι ο Μανώλης Αγγελάκας

Ο Μανώλης Αγγελάκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1960. Μεγάλωσε στο Θησείο και το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε τη στρατιωτική του Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Φαρμακοποιός και το διάστημα 1984 – 1990 εργάστηκε σε Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες ως υπεύθυνος παραγωγής και εργοστασίου. Το διάστημα 1984 -1990 φοίτησε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 1990 ιδρύει δική του επιχείρηση και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα των αντιπροσωπειών

Συνδικαλιστικά, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακοποιών και διατέλεσε Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών την περίοδο 1987 – 1991 και Πρόεδρος της ΠΕΦ την περίοδο 1991 – 1996. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε φαρμακευτικά περιοδικά. Είναι μέλος σε Φαρμακευτικές Επιστημονικές εταιρείες.

Από νεαρός ασχολήθηκε με την πολιτική δράση στο Πανεπιστήμιο, όπου διατέλεσε Πρόεδρος σε όλα τα έτη σπουδών της Φαρμακευτικής. Την περίοδο 1984 -1989 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας της ΤΟ Θησείου της Νέας Δημοκρατίας και την περίοδο 1989 – 1996, Πρόεδρος της ΤΟ Θησείου και μέλος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής. Από το 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν πρόεδρος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Από το 1997 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το 2004 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τις Ευρωεκλογές του 2009, διετέλεσε Ευρωβουλευτής. Από το Νοέμβριο του 2009, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Αγγελάκας ήταν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 οπότε και παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Τον Αυγουστο του 2011, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, ανέλαβε Άναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βασιλάκου, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχουν δυο κόρες την Ντιάνα, 24 ετών και την Κωνσταντίνα, 20 ετών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.