Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ο “Μεγάλος”και ο “Μικρός” ΣΥΡΙΖΑ και η ανάθεση ελπίδας

Ο “Μεγάλος”και ο “Μικρός” ΣΥΡΙΖΑ και η ανάθεση ελπίδας

syrizaellinikisimaiaΤα τελευταία 24ώρα είναι τα περισσότερο διαφορετικά από όλα των τελευταίων πέντε χρόνων. Διαφορετικά για ξεχωριστούς λόγους στον καθέναν από εμάς και με διαφορετικά μηνύματα.

Ο “Μεγάλος” και ο “Μικρός” ΣΥΡΙΖΑ

Ο “Μικρός”  ΣΥΡΙΖΑ του 2009 είναι αυτός που ο” Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ” του ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο “Μικρός ΣΥΡΙΖΑ” βρίθει αντιφάσεων:  Η αφρόκρεμα του ανθρώπινου  του δυναμικού βρίσκεται στα αστικά κέντρα και είναι αυτή ακριβώς που θα κυβερνήσει. Στον αντίποδα η επαρχία, όπου η μη εμπιστοσύνη αποτυπώθηκε στις ” Επώνυμες” Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Ο “Μικρός ΣΥΡΙΖΑ” τόσο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του όσο και στο πρόγραμμα του έδειξε έντονο ιδεολογικό χρώμα.

Τα ψηφοδέλτια των εκλογών δομήθηκαν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μέσα από τα σπλάχνα του “μικρού” ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτό λειτούργησε μεν ως μηχανισμός άμυνας στους επίδοξους ¨εισβολείς” που πλαισιώνουν τον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 , δεν σημαίνει όμως ότι δεν αδίκησε και κόσμο.

Ο Μικρός ΣΥΡΙΖΑ είναι ανομοιογενής και θα μπει σε διαδικασία ωρίμανσης περιφερειακά μόνο αν πετύχει στην κυβέρνηση.

Αντίθετα ο Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ κρατάει αποστάσεις από την όποια ιδεολογία. Περιέχει σίγουρα και επιφανειακούς που περιμένουν 50ευρα αυξήσεις από τον Τσίπρα, έχει όμως  και ανθρώπους πολιτικοποιημένους με ενδιαφέρον για τα κοινά που είτε απαξιώνουν την όποια ιδεολογία είτε απλά δηλώνουν προοδευτικοί.

Για πολλούς από τον “Μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ” οι άνθρωποι φτιάχνουν τις ιδεολογίες και οι ίδιοι τις χαλάνε.

Δεν είχε όμως  κανένα πρόβλημα να στηρίξει  ένα ιδεολογικά φορτισμένο κόμμα.  Πολλοί ψηφίσαν συναισθηματικά, επιζητώντας κάτι να τους υπόσχεται ελπίδα έστω για κάτι καλύτερο.

Ο “Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ” δεν είναι επώνυμος, είναι ανώνυμος: Μόνο στις τελευταίες εκλογές εκδηλώθηκαν πολλοί τι θα ψηφίσουν.

Ο “Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ” δεν έχει ανοχές: Ψηφίζει και περιμένει άμεσα αποτελέσματα. Δεν τα έχει, ψηφίζει και πάει αλλού. Ο Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει μεγάλο “Χ” σε άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως και να έχει όμως ο Μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε την ελπίδα στο” Μικρό ΣΥΡΙΖΑ”. Αυτό και μόνο κάνει τα 24ωρα που ζούμε κάπως διαφορετικά με το χρόνο να δείχνει.

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Αγαπητέ Άγριε

    Θα πρέπει ο Μεγάλος Σύριζα να αποβάλλει την εγωπάθεια την οποία περιγράφεις στο βαθμό που όντως την έχει. Εγώ ως “εκπρόσωπός” του, ως ένας απλός ψηφοφόρος του δηλαδή, δεν περιμένω 50ευρα. Άλλα περιμένω. ΑΛΗΘΕΙΑ και μάχη για την ταλαιπωρημένη πατρίδα μου. Να ξέρεις κάτι. Εδώ που φτάσαμε σαν χώρα ένα μόνο μας απέμεινε και πρέπει να πράξουν. Να αγωνιστούν για τον λαό που τους ψήφισε, και να του λένε την αλήθεια. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Τα πρώτα δείγματα γραφής εγώ τα βλέπω σε αυτή την κατεύθυνση και επέτρεψέ μου να αισιοδοξώ.
    Ο φόβος πρέπει να φύγει, η ελπίδα να ξαναγεννηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.