Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ο Μητσοτάκης έχει εστιάσει στο πρόβλημα

ILIKIOMENOI PAPOUS GIAGIA GEROI_2012_7_31_15_26_54_b2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε καθαρά και ξάστερα πριν από λίγο. “Χαίρομαι που είστε όλοι εδώ, αλλά θα ήθελα να δω και τα παιδιά σας ή και τα εγγόνια σας. Δυστυχώς έχουμε χάσει την μάχη στο θέμα της νεολαίας και κάτι πρέπει να κάνουμε πάνω σε αυτό”.

Ήταν η πιο εύστοχη παρατήρηση του πρωινού σήμερα στο Επιμελητήριο, στην επίσκεψή του όπου παρουσίασε την πρότασή του για την αρχηγία της ΝΔ.Δεν μπορείς να του το πάρεις το δίκιο σε μερικά πράγματα. Ιδεολογικά είναι ο μόνος που έχει κάτι να πει από αυτό τον χώρο, δηλαδή κάτι πέρα από εκείνο που λέει ο Άδωνις περί “υπερήφανης δεξιάς ταυτότητας”.

Ο Μητσοτάκης(όπως κι ο πατέρας του)επεσήμανε εγκαίρως ότι η απάντηση δεν είναι οι φόροι αλλά το λιγότερο κράτος,άσχετα αν η Οικογένεια ως όλον αυτό δεν το υπηρέτησε και με τόση συνέπεια διαχρονικά. Αλλά στην οικογενειακή ευθύνη πιστεύουν μόνο οι φασίστες κάθε απόχρωσης  του παρελθόντος και κάτι πλανεμένοι μαχητές της λευτεριάς που εκεί γύρω στα 2011 και 2012 έκριναν τον κόσμο ανάλογα με το τι έκαναν οι πρόγονοί του το ’40, το ’74 ή όταν έκλεισε η ΕΡΤ…

Τον Μητσοτάκη μπορώ να τον ακούσω όπως και τους άλλους δύο υποψηφίους της ΝΔ πλην Τζιτζικώστα, ασφαλώς. Απλά τον Γεωργιάδη τον αντέχω για ελάχιστα λεπτά ενώ ο Μεϊμαράκης μετά από δέκα λεπτά μου θυμίζει ότι πέρασαν τα χρόνια. Ο λόγος που μπορώ να ακούσω τον Μητσοτάκη είναι γιατί ξεκάθαρα κάποια στιγμή είπε ότι το θέμα της αξιολόγησης και της απόλυσης των επίορκων το έφερε εκείνος κι όχι η τρόικα!

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι στην ελληνική κοινωνία η κρίσιμη μάζα είναι οι νέοι αφού εδώ και κάμποσα χρόνια είναι πια θλιβερή μειοψηφία. Να μιλάγαμε για κάποιον από τους ανατολικούς γείτονές μας που το 75% του πληθυσμού τους είναι κάτω από τα 35 χρόνια, ναι, είναι κατανοητό. Αλλά για μια χώρα με πιο πολλούς υπερήλικες από ότι νέους εργαζόμενους, η κουβέντα έχει μόνο ψυχολογικό και σημειολογικό χαρακτήρα.

Ο νέοι όμως δείχνουν ακόμη και σε μια γηραλέα χώρα όπως η Ελλάδα, το αν υπάρχει προσμονή για κάτι, όπως και αν έχει ανανεωθεί καθόλου ο λόγος του κόμματος που τους προσελκύει.

Και στη Νέα Δημοκρατία η απουσία των νέων έχει ξεκάθαρο στίγμα: την ήττα στο επίπεδο των ιδεών και μάλιστα από ένα σύστημα αξιών που δεν επικδρατεί κάπου αλλού στον κόσμο! Από πιστεύω γενικόλογα και μεσσιανικά που ηττήθηκαν παντού και έχουν αφήσει κατάλοιπα μόνο κάτι στρεβλές θεάσεις για το τι είναι η πρόοδος.

Κάποιοι είχαν παρατηρήσει πριν λίγα χρόνια ότι στον δρόμο ο χώρος της ΝΔ δεν υπάρχει.Ότι στα δημοτικά συμβούλια οι θέσεις της έχουν πλειοψηφία αλλά αγορεύουν όλοι πλην των στελεχών της.Ότι στον συνδικαλισμό τα στελέχη της ενδύονται κάποιον μανδύα για να επιβιώνουν και πάντως δεν υποστηρίζουν με τίποτε φιλελεύθερες ή ρεπουμπλικανικές ιδέες.

Τώρα μοιάζει να είναι κάπως αργά για το κόμμα κι αν δεν ψηφίζουμε γιατί δεν είμαστε μέλη, εντούτοις μας ενδιαφέρει γιατί οι κυβερνώντες δεν πρέπει να νιώθουν άτρωτοι. Δυστυχώς η λεγόμενη αστική παράταξη προσκύνησε τον λαϊκισμό τα προηγούμενα χρόνια.

Αν κάποιος πάντως θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ και να διώξει από μέσα την αυλή του Βούδα της Ραφήνας αυτός θα ήταν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι ο Άδωνις που λένε κάποιοι, γιατί ο Άδωνις θα συσπείρωνε απέναντί του περισσότερη τρέλα από τη δική του…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.