Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Μητσοτάκης κατέθεσε 50 υπογραφές και ανέβασε τους τόνους

mitsotakis-k708Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.
«Ενα πραγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη «επιλογή στασιμότητας». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, τον σέβομαι, αλλά δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από μένα το ίδιο είμαστε. «Η ΝΔ είναι σε φθίνουσα τροχιά» παρατήρησε.
«Ο κ. Μεϊμαράκης σηματοδοτεί τη σταθερότητα, μια σίγουρη επιλογή, επιλογή σταθερότητας που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα… Δεν έχει πραγματική διάθεση να κάνει αλλαγές αν ήθελε να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας. Δεν θα μιλήσει αξιόπιστα στους πολίτες που απευθύνθηκαν σε άλλους χώρους ενώ για την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας προεκλογικά πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε για να κάνει μια δουλειά» επισήμανε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μάλιστα ως «παράξενο» το επιχείρημα Μεϊμαράκη για ταχείες εκλογικές διαδικασίες, απαντώντας ότι στις εκλογές πρέπει να εμπλακεί η κοινωνία.
Όσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε «ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτα από θέσεις… Περιμένω να ακούσω. Είναι άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ προσωπικά όμως ότι είναι ζήτημα το ασυμβίβαστο, το ασυμβίβαστο θα δημιουργήσει διαρχία.». Πρόσθεσε ακόμη για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «δεν ξέρω τι θέλει να κάνει περιμένω να ακούσω πώς σκέφτεται τη ΝΔ».
Τέλος αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε «δεν συμφωνούμε σε όλα με τη Ντόρα… Και επί της πολιτικής διαφωνούμε με την Ντόρα εγώ δεν ακολούθησα εγώ όταν έφυγε από το κόμμα» υπογράμμισε. «Συζητήσαμε, αλλά η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα είναι βαθιά προσωπική» διευκρίνισε.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.