Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Ο Μ. Σφακιανάκης στη Σχολή Γονέων της Μητρόπολης

Ο Μ. Σφακιανάκης στη Σχολή Γονέων της Μητρόπολης

geg-manolis-sfakianakis

Με τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Διευθυντή Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και με εξειδικευμένους αξιωματικούς της ίδιας υπηρεσίας, ξεκινούν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:30’.

Το θέμα της συναντήσεως είναι: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – κανόνες και συμπεριφορές».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, καλεί τους γονείς και ιδιαιτέρως τα νέα ζευγάρια, να συμμετάσχουν και εφέτος στη Σχολή Γονέων. Σκοπός των συναντήσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, ιδιαιτέρως στις κρίσιμες ημέρες που διερχόμαστε ως κοινωνία.

Βιογραφικό του ομιλητή

Ο Ταξιάρχος Εμμανούηλ Σφακιανάκης γεννήθηκε το έτος 1963 στη Κρήτη και είναι γόνος ιερατικής οικογένειας. Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Ενωμοταρχών και το 1986 στη Σχολή Υπαστυνόμων. Εργάζεται στην Αστυνομία εδώ και τριάντα χρόνια, από τα οποία τα δεκαοχτώ ασχολείται αποκλειστικά με τη διερεύνηση ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το πλαστικό χρήμα (plastic crime) και στο FΒΙ σε θέματα σχετικά με την τρομοκρατία στο Διαδίκτυο (cyber terrorism). Από το 1995 έως το 2011 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, υπεύθυνος για τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από το 2011 υπηρετεί στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είναι επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχει χειριστεί περισσότερες από πέντε χιλιάδες πεντακόσιες υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, όπως: από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του, από τον υπουργό Παιδείας για αποτροπή ανήλικου μαθητή από αυτοκτονία, από τον υπουργό Οικονομικών ως ένας από τους καλυτέρους μάνατζερ στο δημόσιο τομέα, από το FΒΙ δυο φορές για την προσφορά του στη διερεύνηση – εξιχνίαση κυβερνοεγκλημάτων που αφορούσαν παιδική πορνογραφία, από το Χαμόγελο του Παιδιού για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, από την Επιστημονική Ένωση Δικηγόρων e-Themis κ.λπ. Είναι επίσης καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΧΚ

    Γιώργο Κ. για ποιό γλυκό μιλάς. Αυτό που ρουφάς κοιτάζοντας τηλεόραση μετά την κοπιαστική εργασία σου..

  2. Γιωργος Κ.

    ΧΚ: αργόσχολος δεν υπήρξα ποτέ, τηλεόραση δεν βλέπω, γλυκά δεν τρώω. Αλλά θα ήθελα να ξέρω πώς τα ρουφάς εσύ, άν αναφέρεσαι σε γλυκά κι΄όχι σε τίποτε άλλο. Και τέλος επειδή δεν πήρες πρέφα το μήνυμά μου, δεν επανέρχομαι, τέλος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.