Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ο παιδικός σταθμός της Εργατικής Εστίας χρειάζεται παρεμβάσεις

Ο παιδικός σταθμός της Εργατικής Εστίας χρειάζεται παρεμβάσεις

Ο παιδικός σταθμός που λειτουργεί κάτω από τις φτερούγες της Εργατικής Εστίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ο μοναδικός που δέχεται παιδιά από τον 1,5 χρόνο τους, χωρίς προαπαιτούμενο να έχουν κόψει την πάνα, σίγουρα προσφέρει πολλά στους γονείς που τον έχουν εμπιστευτεί. Οι σχέσεις είναι καλές και υπάρχει προσοχή, δυστυχώς όμως υπάρχουν και προβλήματα και αυτά εστιάζονται κυρίως στο προαύλιο όπου μετά από κάποιες πρόσφατες επιδιορθώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα. Αρχικά δεν υπάρχει στην αυλή απολύτως τίποτε για να απασχολήσει τα παιδιά, ούτε κάτι για να παίξουν ούτε κάποια υποδομή για να κάνουν κάτι δημιουργικό. Κυριολεκτικά τους πολλούς μήνες-πλην του χειμώνα-που μπορούν να βγαίνουν στην αυλή ουσιαστικά περιφέρονται χωρίς να υπάρχει κάτι να κάνουν.
Άλλο ζήτημα είναι ότι αν και υπήρξε μια εργολαβία που επιχείρησε να λύσει κάποια θέματα, όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν κενά στο τσιμέντο, όπως και σημάδια ότι η υγρασία…τσακίζει κόκαλα. Παράλληλα εξωτερικά αν και έγιναν κάποιες παρεμβάσεις να αλλάξει μια σκάλα που ήταν επικίνδυνη και μπήκε στη θέση της μια μεταλλική, εντούτοις αυτή δεν έχει περιφραχθεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν πρώτο μέλημα στο μυαλό τους να μην χτυπήσει κανένα παιδί που θα επιχειρήσει να μπει στο διάκενο που υπάρχει.
Η Εργατική Εστία είναι γνωστό ότι χάνει όλο και περισσότερο ρόλο λόγω γενικότερων περικοπών, ενώ ο δήμος μπορεί να παρέμβει μόνο από δική του πρωτοβουλία. Σημειωτέον ότι το υπόλοιπο κτήριο, πάνω από τον χώρο που στεγάζεται ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός υπάρχουν χώροι και αίθουσες όπου φέτος είναι σε αχρηστία μετά από περικοπές από το υπουργείο και μετακινήσεις προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση πάντως κάτι πρέπει να γίνει με το προαύλιο-τουλάχιστον- του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού που είναι μια τσιμεντένια έρημος που δεν κάνει για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.