Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Παρμενίωνας που σόκαρε

κωνσταντόΔείτε λίγο τη φωτογραφία του δικού μας βουλευτή του κ. Κωνσταντόπουλου από τον Παρμενίωνα. Η άσκηση  έγινε μέγα θέμα γιατί πρώτη φορά συμμετείχε ένας πρωθυπουργός, τόσο πολύ «αριστερός άνθρωπος» που λέει κι ο Τσακαλώτος. Μόλις είδα τον κ. Κωνσταντόπουλο δίπλα στο αεροπλάνο σκέφτηκα να γράψω  κάτι χιουμοριστικό, κυρίως για τον συνειρμό που ήδη γίνεται στο facebook με τον Τσίπρα και το Τοπ Γκαν. Μετά όμως είδα την απάντησή του σε κάποιους «φίλους» του στο facebook. «Πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις τέτοια άσκηση με πραγματικά πυρά από κοντά», έγραψε με κάθε ειλικρίνεια ο άνθρωπος, πείθοντάς με προσωπικά.

Έχουν πάθει πλάκα όλοι πως είναι δυνατόν να μαγεύτηκε ο Τσίπρας, «αριστερός άνθρωπος»(!), από τις πουλάδες και τις παραλλαγές που του σερβίρει-έτσι το δικαιολογούν-ο Πάνος ο Καμμένος με τον Δημήτρη τον Καμμένο σε δεύτερο πλάνο. Βλέπετε η εικόνα «αριστερού ανθρώπου» με παραλλαγή κουβαλάει, πέρα από την αθέτηση της υπόσχεσης για παγκόσμια ειρήνη κι έναν άλλο κόσμο εφικτό, ταυτόχρονα και την προδοσία του μεταπολιτευτικού μοντέλου.

Το λάθος που κάνουν είναι ότι νομίζουν πως ένας «αριστερός άνθρωπος» δεν μπορεί να φτιαχτεί, να πωρωθεί, μπαίνοντας να κυβερνήσει ένα C130 ή πετώντας με ένα «Χιούι» με την μύτη προς το έδαφος. Ε, λοιπόν μπορεί, ειδικά αν πέρασε όλη τη θητεία του στο Ναυτικό κάπου κοντά στο σπίτι του. Όσοι κάνουν κριτική θα έπρεπε πρώτα να έχουν κάνει μια άσκηση με πραγματικά πυρά του μεγέθους του Παρμενίωνα ή κάτι παρόμοιο. Εξαιρούνται οι πασιφιστές και οι αντι-ιμπεριαλιστές από ιδεολογία, φυσικά. Το να θέλουν όμως οι παραπάνω τον Τσίπρα στα δικά τους μέτρα γιατί είναι «αριστερός άνθρωπος» είναι μάλλον ιδεοληψία.

Το πρόβλημα είναι ότι για δεκαετίες το πρότυπο του «αριστερού ανθρώπου» και ειδικά του αριστερού ηγέτη, ήταν «μακριά κι αλάργα  από το στρατό». Λογικό, γιατί ο στρατός είχε κάνει μια χούντα. Τα χρόνια όμως πέρασαν και το στράτευμα όχι μόνο έμεινε μακριά από την πολιτική αλλά περιβάλλεται και με τόσες ενοχές που δεν τολμά να τον χρησιμοποιήσει κανείς ούτε για τον σκοπό που προορίζεται. Να φυλάει τα σύνορα! Ως εκ τούτου σύντομα θα μας φυλάει κάποια πολυεθνική δύναμη τα σύνορά αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μην ξεφύγουμε.

Η αντίσταση και η πάλη του «αριστερού ανθρώπου» πια, περιλάμβανε και την στάση ζωής του Κορωνάκη που θέλει να κυβερνήσει, να εξουσιάσει, να διατάξει σε τελική ανάλυση, αλλά όχι να διαταχθεί από ένα καθήκον κι από μια πατρίδα. Ε, όλο αυτό έγινε βίωμα και σήμερα φτάσαμε η εικόνα του Τσίπρα με το μπουφάν της αεροπορίας να είναι προδοσία στο πρότυπο  του «αριστερού ανθρώπου». Προσωπικά, ως κάποιος που έκανε Παρμενίωνα, παλαιός  και μη εθελοντής, σε λόχο κρούσης πεζοναυτών, με το φωσφοριζέ γιλέκο φορεμένο να το βλέπουν τα αεροπλάνα, έχω να πω τούτο: άσκηση είναι παιδιά, δυστυχώς χρειάζεται κι όταν είσαι μέσα στα πυρά τη θυμάσαι για χρόνια. Τώρα, αν χρειαστεί να γίνει κάτι αληθινό και ο Τσίπρας να είναι κοντά, ελπίζω να μη θυμηθεί τον εαυτό του να εμπορεύεται  στα αμφιθέατρα το πρότυπο του «αριστερού ανθρώπου».

Για τον Καμμένο, ο οποίος είναι ο λόγος που μερικοί νομίζουν πως εκμαυλίζεται ο Τσίπρας, δεν χρειάζεται φόβος. Το έγραψε ωραία ένας στο twitter: -«Ρε παιδιά γιατί είναι δίπλα στον πρωθυπουργό ο μάγειρας;»  -«Δεν είναι ο μάγειρας, ο υπουργός είναι»…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.