Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Ο πιο ταιριαστός έκανε την απονομή

μπεος

Δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας από εκείνη του Μπέου να κάνει την απονομή χτες στην πρωταθλήτρια Εθνική Εφήβων στο μπάσκετ. Όσο και να προσπαθούν στο twitter και στο facebook οι αργόσχολοι να αποτινάξουν από πάνω τους την ευθύνη, ο Μπέος τους πάει πολύ. Ταιριάζει με τον πρωινό τους φρέντο με τα λεφτά από τη σύνταξη κάποιου στην οικογένεια, με το smartphone στο χέρι. Κάνοντας πλάκα δεν αίρονται οι αμαρτίες τους που έχουν γεννήσει τέρατα.

Ο Μπέος είναι δήμαρχος μιας από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, με ότι θέλετε μέσα: κι ομορφιές και ιστορία κι αγώνες κι «αγώνες» και παλιά βιομηχανική αίγλη κα λιμάνι και απ’ όλα. Τον τύπο τον ψήφισε ο αδάμαστος, ο κυρίαρχος, ο αγνός λαός… Και μπορεί η επαφή του με τη νύχτα και η εμπλοκή του στο απίθανο ελληνικό ποδόσφαιρο να τον διαφοροποιεί από έναν… μέσο δήμαρχο αλλά, προσέξτε, μην το πείτε αυτό στο καφενείο εκεί στο χωριό που θα πάτε αυτές τις μέρες. Ο Μπέος μπορεί εύκολα να γίνει στόχος αλλά είναι όλο το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό και είναι και εκατοντάδες «καλοί και τίμιοι» δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειάρχες, πολιτευτές που επέτρεψαν να μιλάνε οι χρυσαυγίτες λες κι έχουν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα ή να θεωρείται εν έτει 2015 στόχος για την οικονομία ένα σύστημα που όπου εφαρμόστηκε άφησε πίσω του συντρίμμια και εκδιδόμενες. Εν ολίγοις να ακούς παντού το «όλοι ίδιοι είναι».

Δείτε τι τεράστια μπαλαφάρα λέγεται από χτες: «τα παιδιά κατέθεσαν την αθάνατη ελληνική ψυχή και γι’ αυτό έφαγαν την Τουρκιά». Κάθε άλλο. Το μπάσκετ έχει τεχνογνωσία, έχει σχολή προπονητών, έχει  know how. Το ακριβώς αντίθετο με το πολικό προσωπικό και τους ταγούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Εκείνους που επέτρεψαν τους Μπέους και που χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους του κομματικού σωλήνα που έβλεπαν  την όποια εξουσία ως νταραβέρι. Και σε εκείνους που κατέβαιναν στην πολιτική, τον συνδικαλισμό, την αυτοδιοίκηση για «να διεκδικήσουν». Από ποιόν κι από πού να διεκδικήσουν; Από κει που υπάρχουν «τα λεπτά»(έτσι τα λένε συνήθως αντί για λεφτά). Διότι δεν ενθάρρυναν ποτέ τη δουλειά και την παραγωγή. Αλλά την περίφημη «διεκδίκηση» από τον πλούτο. Εκείνον που παράγουν άλλοι, ασφαλώς…

Όλοι μαζί χάσαμε το τρένο, ακούγοντας παρωχημένες παλαβομάρες άλλου αιώνα  ή υπηρετώντας διορισμούς ημετέρων. Ο κόσμος τρέχει με την ταχύτητα του φωτός κι εμείς θέλουμε να κλειστούμε στο μικρό χωριό του Μπέρια για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ο κόσμος βρίσκει άλλες πηγές για να κινηθεί κι εμείς ψάχνουμε τώρα για πετρέλαια! Ο κόσμος βάζει μπροστά την τεχνολογία και την καινοτομία κι εμείς φοβόμαστε τον «τεχνοφασισμό» στα σχολεία ενώ θαυμάζουμε τον μίστερ Λαχούρι να φτιάχνει άυλα νομίσματα!

Ο Μπέος είναι ο άνθρωπός μας, μας πάει γάντι.  Όλοι μαζί αφήσαμε τους Μπέους να κάνουν την απονομή.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Σταύροs Ζαρκαβέληs

  Mπράβο για τό άρθρο σου γιά τήν ανάλυση.!Συμφωνώ απόλυτα.

  Δυστυχώs… αυτοί μάs ταιριάζουν.!!

 2. Σταύροs Ζαρκαβέληs

  Mπράβο για τό άρθρο σου γιά τήν ανάλυση.!Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώs… αυτοί μάs ταιριάζουν.!

 3. v.kont

  Εγώ περίμενα να έχεις συνέλθει στις διακοπές αλλά εσύ επανήλθες με επιχειρήματα Μητσοτάκη.Λαχούρια και τέτοια.Ετοιμάσου οΑλεξαντωνης θα πάρει 44%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.