Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου

Ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου

po-epimel-proedros-gsebee2

«Ποινικοποιείται η αδυναμία να καταβάλλουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τις οφειλές που δημιούργησαν τα χρόνια της κρίσης. Αυτοί που μας κυβερνούν απ’το ’74 έχουν την ευθύνη. Αυτοί έφαγαν τα αποθεματικά τρων ταμείων μας». Κάπως έτσι  ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος και παρευρέθηκε στο Αγρίνιο, μετά από κάλεσμα του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νιας,αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματίες του κλάδου με τον ΟΑΕΕ.

Τα θέματα της διάσκεψης ήταν αυτά που κατά κύριο λόγο αφορούν τον κλάδο: Ασφαλιστικό, φορολογικό και φυσικά το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυρικακη. Για όλα αυτά μίλησε ο κ. Καββαθάς αλλά και ο εταίρος κληθείς από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νιας Γ.Γ της ΓΣΕΒΕΕ κ . Νικόλαος Σκορίνης, αφού πρώτα συζήτησαν εν συντομία τα παραπάνω ζητήματα στο γραφείο του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή.

Τον κ. Καββαθά προλόγισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Ράπτης.

Το παρών έδωσαν επαγγελματοβιοτέχνες του Αγρινίου θέλοντας να πληροφορηθούν πάνω στα ζητήματα που τους αφορούν ενώ αισθητή ήταν η απουσία εμπόρων του Αγρινίου, οι οποίοι και ταλανίζονται από όμοια προβλήματα, δεν παρευρέθηκε όμως εκπρόσωπός τους στην αποψινή διάσκεψη.

Σε δηλώσεις του, αφού ο ίδιος αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7Σεπτεμβρίου, για την οποία και ενημερώνουν κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, σχολίασε: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να παγώσουν οι οφειλές προς τον ασφαλιστικό μας φορέα για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και να υπάρξει ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης .Πρέπει ακόμη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο ίδιος σχολίασε πως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα περιμένουν τις κανονιστικές αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών για να προχωρήσουν σε δικαστική διεκδίκηση του ανοίγματος των μεγάλων καταστημάτων και πως «βεβαίως θα το κερδίσουν γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ελεύθερη αγορά και απαγορεύεται η προστασία κατηγοριών επιχειρήσεων».

DSCN5799

 

DSCN5775

DSCN5777

DSCN5779

DSCN5782

DSCN5785

DSCN5788

DSCN5791

DSCN5797

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.