Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ο πρόεδρος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” στο Αγρίνιο

χατζημαρκαΟ Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων που πρόσφατα εξήγγειλε τη δημιουργία του κινήματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» για κάθοδο στις ελληνικές ευρωεκλογές, βρέθηκε σήμερα στο Αγρίνιο για την παρουσίαση του βιβλίου του «Παράγων Ελλάς» . Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό. Μάλιστα ο Α΄ Αντιπρόεδρος του φορέα προλόγισε τον κ. Χατζημαρκάκη λέγοντας ότι γνωρίζει καλά το νομό μας και τις παραγωγικές του δυνατότητες και άρα είναι χαρά για τις επιχειρήσεις της περιοχής να έχουν έναν σύμμαχο στις ευρωπαϊκές δομές.

Ο κ. Χατζημαρκάκης πριν τη παρουσίαση του βιβλίου του έκανε δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ όπου ανέφερε ότι συνεχίζεται η διασπορά ειδήσεων που δεν είναι απολύτως αληθείς για την Ελλάδα κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα που θεωρούν τους Έλληνες πιο πλούσιους από τους Γερμανούς ενώ έκανε λόγο και για στρεβλή λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα στερεότυπα στη βόρεια Ευρώπη που λένε ότι πληρώνουν το «ελληνικό πρόβλημα», κάνοντας λόγο για λύσεις που μπορεί να προέρχονται από τη δεξιά, την αριστερά, τοπ κέντρο ή τον φιλελευθερισμό. Εξήγησε επίσης τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο σχηματισμός του οποίου ηγείται κάνοντας λόγο για λύση που προέρχεται από «περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη» κρατώντας αποστάσεις από τον νέο δικομματισμό που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.