Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ο “πυρήνας ρατσιστών” και οι βιαστικές εκτιμήσεις

Ο “πυρήνας ρατσιστών” και οι βιαστικές εκτιμήσεις

Αυθαίρετη η  εκτίμηση για αποκλειστικά ρατσιστικά κίνητρα στη Βόνιτσα

Μετά την ακατάσχετη κενολογία για τον Ξένιο Δία και την πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης που ήρθε από όλα τα άκρα, περάσαμε στη δημοσιοποίηση εκτιμήσεων- και μάλιστα από πολύ μακριά -γεγονότων και εγκλημάτων, ελαφρά τη καρδία. Δυστυχώς κάθε μέρα στην Ελλάδα ενισχύονται δύο άκρα: Το ένα λέει ότι όποιος δεν μας αρέσει εμφανισιακά ή δίνει στόχο ή έχει συνήθειες διαφορετικές, πρέπει να φύγει από τη χώρα. Η άλλη λέει ότι η πηγή του κακού για όλα είναι ο ίδιος ο Έλληνας που δεν αξίζει καμιάς υπεράσπισης. Η πρώτη λέει ότι το ΜΟΝΟ αγαθό που πρέπει να προστατευθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα είναι εκείνο στην ασφάλεια, η δεύτερη λέει ότι το δικαίωμα να μη σε σκοτώνουν και να μη σε ληστεύουν δεν υπάρχει καν. Δυστυχώς, η Ελληνική κοινωνία αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε  σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι γιατί προτίμησε, για χρόνια,να μην δει το πρόβλημα που γιγαντωνόταν την ώρα που η ίδια ευημερούσε με δανεικά.

Χτες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η εκτίμηση ότι στην περιοχή μας υπάρχει “πυρήνας ρατσιστών” που χτυπά από τη Βόνιτσα, όπου δυο Πακιστανοί δάρθηκαν άνανδρα από πολλά άτομα, μέχρι τη Ναύπακτο, όπου κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν από δυο μήνες. Η αστυνομία παρόλα ταύτα έχει πληροφορίες ότι υπήρξε διένεξη μεταξύ των δυο Πακιστανών και κάποιων Ελλήνων λόγω ενόχλησης μιας γυναίκας από κάποιο πείραγμα. Αυτό, βέβαια, υποκρύπτει ένα μέρος ρατσισμού αλλά δεν είναι κίνητρο. Επίσης η περίπτωση της Ναυπάκτου ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί παρότι, πράγματι, μυρίζει ρατσισμό. Από το σημείο αυτό  μέχρι να ξεχνάμε ότι ο ρατσισμός μας δεν αφορά μόνο τους ξένους, αλλά και τις μεταξύ μας σχέσεις, ή να τα αποδίδουν όλα τα κεντρικά ΜΜΕ σε “πυρήνες”, που ΙΣΩΣ δρουν κατά περίπτωση, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Τα γεγονότα σε Παναιτώλιο πριν εβδομάδες  και Αιτωλικό πρόσφατα επίσης εκτιμώνται ακόμα και σύμφωνα με το ποιος τα αφηγείται. Διότι αντί να μιλήσουν, νηφάλια, άνθρωποι που ζουν τα προβλήματα, επιστήμονες και αρχές που έχουν αποστολή για κάτι τέτοιο, μιλούν και πάλι τα άκρα και μάλιστα κοιτώντας παράλληλα και έρευνες για δημοσκοπικά οφέλη, πάντα μέσω ΜΜΕ που συχνά δεν έχουν καν ανταποκριτές στα γεγονότα.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι μετά από τις υποθέσεις της Πάρου(η μία ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί)αλλά και μια σειρά σκληρών εγκλημάτων ήρθε ο Ξένιος Δίας και άνοιξε μια συζήτηση ακόμη και για την πολιτική της χώρας στον Έβρο. Στη συνέχεια υπήρξε η επίθεση μοτοσικλετιστών αδιακρίτως στο κέντρο της Αθήνας που είχε τραγική κατάληξη το φόνο ενός Ιρακινού πολίτη, υπήρξε η υποψία για ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία ενός Γεωργιανού στο Άγιο Όρος, που όμως την ομολόγησε ένας συμπατριώτης του, ενώ σήμερα δυο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στα σκουπίδια στο κέντρο της Αθήνας! Αναμένεται ένα κύμα αντεγκλήσεων τις επόμενες μέρες και μέσα σε όλα αυτά μπήκε και ο νομός μας στον παρονομαστή με τα δημοσιεύματα που αναφέραμε. Οπότε καλό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ότι τουλάχιστον το θέμα της Βόνιτσας δεν είχε ως αποκλειστικό κίνητρο το ρατσισμό, παρά μόνο ως πιθανή κινητήρια δύναμη.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.