Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ο ρόλος των Περιφερειών για τη Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό Συνέδριο Install

Ο ρόλος των Περιφερειών για τη Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό Συνέδριο Install

 

Ο ρόλος και οι δράσεις που υλοποιούν και προγραμματίζουν στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης οι Περιφέρειες της Ελλάδος θα παρουσιαστούν στην ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη4 Απριλίου 2013και ώρα1.30μ.μ. στην Αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Α. Παπανδρέου 37,  στο Μαρούσι Αττικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβούλια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο του διήμερου Εθνικού Συνεδρίου που διοργανώνει στην Αθήνα στις 4 και 5 Απριλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την ολοκλήρωση του Έργου «Καινοτόμος στρατηγική ευαισθητοποίησης για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα: Install – Innovative Strategy For Raising Awareness of LLL in Greece».

Θέμα του Εθνικού Συνεδρίου είναι «Η Διά Βίου Μάθηση αρωγός στην αντιμετώπιση της κρίσης» και την κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα κάνει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Φορείς διοίκησης και παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης, κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευόμενοι και ενήλικοι καταρτιζόμενοι, καθώς και κάθε κατηγορία εκπαιδευτικού προσωπικού που ασχολείται με την επιμόρφωση ενηλίκων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο INSTALL και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις αιρετές Περιφέρειες της χώρας στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους, φορείς του Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης, Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (εταίρος του Έργου INSTALL), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Συντονιστής εταίρος του Έργου INSTALL), και το Τ.Ε.Ι. Πατρών (εταίρος του Έργου INSTALL). Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελένη Καραντζόλα Γενική Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Τη δεύτερη ημέρα, ώρα9.30π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο) του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το περίγραμμα των δράσεων του Οργανισμού, τον τρόπος πιστοποίησης προσόντων και θα παρουσιαστεί και το παιχνίδι γνώσεων για τη Διά Βίου Μάθηση, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Το έργο «Καινοτόμος στρατηγική ευαισθητοποίησης για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα: INSTALL: INNOVATIVE STRATEGY FOR RAISING AWARENESS OF LLL IN GREECE» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη Διά Βίου Μάθηση. Αριθμός Έγκρισης: 2011 – 4133/017-001 (PROJECT NUMBER – 521414 -LLP-1-2011-1-GR-KA1-KA1ECETA1).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.