Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Iκανοποίηση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάλειψη του σχεδίου της εκτροπής

Iκανοποίηση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάλειψη του σχεδίου της εκτροπής

cisd-axeloos-100301

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την ικανοποιήση του για τις ανακοινώσεις περί εγκατάλειψης του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου. Αναλυτικά αναφέρει:

Με μεγάλη ανακούφιση, οι παραγωγικοί φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο αγροτικός κόσμος και το σύνολο των πολιτών, χαιρετίζουν τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του καταστροφικού σχεδίου της εκτροπής του Αχελώου, που γίνεται με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού.

Το «φαραωνικό» αυτό έργο χρησιμοποιήθηκε με ανευθυνότητα για χρόνια από τα κόμματα του παλαιού συστήματος για μικροπολιτικά παιχνίδια. Τα σχέδια της εκτροπής του Αχελώου συντηρούνταν στο δημόσιο διάλογο, αναστέλλοντας το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στo Νομό μας και στη Θεσσαλία, αναστέλλοντας ταυτόχρονα και τις προοπτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης των περιοχών αυτών, σε τόσο κρίσιμα χρόνια για τη χώρα μας.

Το φράγμα της Μεσοχώρας και οποιοσδήποτε σχεδιασμός υδροηλεκτρικών έργων πρέπει να συναρτάται άμεσα και αποκλειστικά με την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών της περιοχής έτσι ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, με ταυτόχρονη μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών και το περιβάλλον.

Το ενεργειακό  μοντέλο της χώρας και το πρόγραμμα παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης που θα μας βγάλει από την οικονομική και κοινωνική κρίση, οφείλει να βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών, με γνώμονα την αειφορία και την διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ???

    ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ…ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ 2Η ΦΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ…ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.