Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ο σύλλογος Νεολαίας Κατοχής ενημερώνει για τις δράσεις του

Ο σύλλογος Νεολαίας Κατοχής ενημερώνει για τις δράσεις του

katoxi

Με την παρακάτω επιστολή ο σύλλογος Νεολαίας Κατοχής γνωστοποιεί τις δράσεις του και το ιστορικό ίδρυσης του:

Ο σύλλογος η πιο σωστά, το σωματείο νεολαίας Κατοχής όπως είναι η νομική και επίσημη ονομασία του, ιδρύθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου του 2014 στην Κατοχή της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου. Ήταν η έκφραση μιας επιτακτικής και μακροχρόνιας ανάγκης για οργάνωση ,ανασυγκρότηση ,συνεργασία και κινητοποίηση της νεολαίας σε πρώτη φάση και του συνόλου των πολιτών σε δεύτερη.

Ιδρυτές του σωματείου λοιπόν είναι τρεις νέοι οι Καραβίας Ζαφείρης ,Δημητρης Καρατσωλης και Κωνσταντίνος Μακρής. Από την πρώτη στιγμή που εκφράστηκε η Ιδέα για την δημιουργία του σωματείου, νέα άτομα που ζουν και εργάζονται στην Κατοχή αλλά και άτομα που σπουδάζουν είδαν με μεγάλη συμπάθεια την κίνηση αυτή και όλοι προσέφεραν ιδέες ,απόψεις καθώς προέβησαν και σε ενέργειες για την υποστήριξη αυτής της κίνησης.

Πυρήνας των πρώτων νέων που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και βοήθησαν τους ιδρυτές να θεμελιώσουν την ιδέα τους , είναι αρκετά άτομα που για ευνόητους λογούς τα ονόματα τους δεν μπορούν να παρατεθούν αυτή την στιγμή, οι νεοι δημιούργησαν την ατζέντα του συλλόγου με τους σκοπούς ,τις προτεραιότητες και τις δράσεις στις οποίες έκριναν πως πρέπει να προβεί ο νεοσύστατος αυτός οργανισμός .Στόχος της Νεολαίας Κατοχής είναι η αναβάθμιση του βιοτικού και πολιτιστικού επίπεδου του τόπου,ωστε να καθισταται ελκυστικος στις νεοτερες γεννειες που θα κληθουν να δημιουργησουν τις ζωες τους εκει.

Ο στόχος αυτός σε κάθε πτυχή του θα πραγματοποιηθεί ,όπως όλοι οι νέοι συμφώνησαν, μέσω του εθελοντισμού ,των πολιτιστικών εκδηλώσεων ,της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της ανάδειξης των προβλημάτων της κοινότητας Κατοχής στις δημοτικές αρχές για την επίλυση τους .Ο σύλλογος λοιπόν ‘’μετρά έξι μήνες ζωής και κάτι’’ και έχει προβεί ήδη σε κάποιες εθελοντικές δραστηριότητες όπως καθαριότητες στις δυο πλατειές της Κατοχής ,παρουσία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Κάμπο της Κατοχής όπου έλαβε χώρα προσφορά στους επισκέπτες γλυκυσμάτων και εικόνων του αγίου καθώς και βοήθεια στο Χαμόγελο του παιδιού στο παράρτημα Αγρινίου όπου κινητοποιήθηκε στο σύνολο της όλη η κοινότητα Κατοχής.

Επισης ο συλλογος εχει προχωρησει και σε βοηθεια σε μεμονομενα ατομα που εχουν αναγκη και ολα αυτα σαν μια αρχη.Αρκετοι ηταν αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν ,να επιβραβεύσουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τον σύλλογο νεολαίας ,ο οποιος δεν επιθυμεί να εξυπηρετήσει ούτε συμφέροντα ,ούτε να πάρει μέρος σε αντιμαχίες και ανταγωνισμούς ,επιθυμία του είναι η ενότητα και η πρόοδος! Στέλνουμε ευχαριστήρια στην Κοινότητα Κατοχής και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε!

Συμβούλιο-Συντακτική ομάδα,

Συλλόγου Νεολαίας Κατοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.