Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ο τόπος μας στη ΕΕ-ΔΝΤ εποχή..

Ο τόπος μας στη ΕΕ-ΔΝΤ εποχή..

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα νέα οδυνηρά οικονομικά μέτρα.
Το βασικότερο που πρέπει να κρατήσουμε από αυτά είναι ότι δεν θα είναι τα μόνα “ενδεχομένως”( δηλαδή σίγουρα).
Αυτό και μόνο δημιουργεί μείωση μισθών και προυπολογισμού ψυχολογική-ότι χειρότερο.
Όπως και να έχει από εδώ και στο εξής ακόμα και την τοπική επικαιρότητα οφείλουμε να τη βλέπουμε υπό το πρίσμα αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων.
Το δίδυμο ΕΕ-ΔΝΤ καταρχήν θα φέρει πίσω πολύ κόσμο και ειδικά νέους που ζούν σε άλλες πόλεις και ιδίως στην Αθήνα. Αν αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια μια φορά, τώρα θα γίνεται στο πολλαπλάσιο.
Όλο και περισσότεροι θα αναζητούν θέσεις εργασίας η να σταθεροποιηθούν στο επάγγελμα τους εδώ, στη περιοχή μας.
Σε αυτούς προσθέτουμε και τους φοιτητές από άλλες πόλεις που σπουδάζουν στις πανεπιστημιακές σχολές της πόλης μας, καθώς τα νέα μέτρα σίγουρα θα ωθήσουν κάποιους από αυτούς στην αναζήτηση μερικής έστω απασχόλησης.
Αυτονόητο είναι και η κρίση στην αγορά: Απόδειξη οι πολλοί ανοίκιαστοι χώροι και μάλιστα μέσα στο κέντρο του Αγρινίου.
Τα νέα μέτρα πλήττουν περισσότερο τις μετακινήσεις: Η Λευκάδα η οι παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας θα απαιτούν “ρεφενέ” στη μετακίνηση.Αντίθετα πολύ πιο οικονομικό θα είναι το μπάνιο σε κάποια από τις πισίνες πλησίον της πόλης μας.
Όλα αυτά θα είναι τα νέα στοιχήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Εν όψει Καλλικράτη, το Αγρίνιο θα είναι πλέον ο δήμος των “6 λιμνών” ( Τριχωνίδας, Λυσιμαχείας, Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου και Οζερού)
Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα: Το να δώσει κίνητρα για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου-σε συνδυασμό με τους ορεινούς όγκους.( τουρισμός-ενέργεια).
Και προπάντων στη διατήρηση των ήδη κεκτημένων: Να κόψει δηλαδή την όρεξη σε όσους οραματίζονται π.χ. Καλλικράτη στα Πανεπιστήμια, δηλαδή συνενώσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, κάτι που μπορεί να βλάψει oλικά η έστω μερικώς το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.
Η αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και μόνο μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας.
Και κάτι τελευταίο: Είναι βέβαιο ότι οι δυσάρεστες αυτές εξελίξεις μαζί με περικοπές θα φέρουν και αυξήσεις στους πολίτες εκείνους που πλέον θα είναι προσγειωμένοι με την έννοια του ορθολογισμού& ρεαλισμού, θα απαιτούν, δεν θα παραμυθιάζονται με το τι θα πεί ο κάθε τοπικός κομματάρχης η στέλεχος.
Θα φέρει πολίτες πολιτικά υποψιασμένους.
Πλέον όλο και περισσότεροι θα ζητούν να μάθουν γιατί γίνεται η τάδε εκδήλωση, γιατί αργεί αυτό το έργο κτλ κτλ.
Και σίγουρα σε έναν τόπο, ο οποίος είναι παραμελημένος όλα αυτές τις δεκαετίες είτε από λάθη είτε από παραλείψεις πότε της τοπικής πότε της κεντρικής εξουσίας, υπάρχουν μηδαμινά περιθώρια αναμονής και ανοχής προς όλους..
Δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια να γίνεται “πολιτική” με επιχειρήματα που πηγάζουν π.χ. από τοπικισμούς η ανάλογα ψευτοδιλήμματα.
Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι τουλάχιστον σε ότι αφορά το τόπο μας.
Από το χέρι μας περνάει και μόνο..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.