Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο Υπουργός Παιδείας τίμησε τον Αιτωλικιώτη δάσκαλό του

Ο Υπουργός Παιδείας τίμησε τον Αιτωλικιώτη δάσκαλό του
fiiliskarvelis
Φωτό:http://xiromeronews.blogspot.gr/

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά του Βιβλίου για τον Αιτωλικιώτη διακεκριμένο εκπαιδευτικό, κριτικό και ποιητή Τάκη Καρβέλη. Διοργανωτές ήταν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με τους συλλόγους: Αιτωλικιωτών Αττικής «ο Λιακατάς» και «Αιτωλικό εν Πολιτισμώ».

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Ο υπουργός  αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την γενέτειρά του, το Αιτωλικό, καθώς και στην πνευματική προσφορά του τιμώμενου δασκάλου του, Τάκη Καρβέλη, και τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του εκπαιδευτικού  στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών. Ο νυν Υπουργός Παιδείας μάλιστα είχε καθηγητή τον Τάκη Καρβέλη στην Αθήνα, γεγονός που δεν ξέχασε και για αυτό ήρθε και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την χθεσινή εκδήλωση, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον δάσκαλό του.

Σημειωτέον ότι  ο ποιητής και κριτικός  Τάκης Καρβέλης το  1999 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (Δοκιμίου– Κριτικής) για τη μονογραφία  «Κωσταντίνος Χατζόπουλος ο πρωτοπόρος», εκδόσεις  Σοκόλη. Μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε  ήταν στο Νίκο Φίλη και δημοσιεύτηκε  στο  περιοδικό Αντί με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος ήταν πρωτοπόρος στην ποίηση και την πεζογραφία…» (τεύχος 716, Ιούνιος 2000, σελ. 56-59).

1. N. FILHS 2.  N.FIILHS 5 FILHS

(φωτό:xiromeronews.blogspot.com)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.