Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλει τη δράση των «παρασυλλόγων»

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλει τη δράση των «παρασυλλόγων»

κυνηγός1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -ANAKOIΝΩΣΗ 

Με αφορμή την συνεχιζόμενη δράση των «Παρασυλλόγων» , ως προς την έκδοση κυνηγετικών αδειών , ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου ,θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες και τα μέλη του φίλους κυνηγούς ,ότι οι κύριοι αυτοί κυνηγάνε με τα δικά μας χρήματα και τον κόπο κάποιων ανθρώπων.(έκδοση της ρυθμιστικής ,προστασία και διαχείριση θηραμάτων ,βελτίωση βιοτόπων κ. λ. π) .

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν σκοπό μόνο την φθηνή άδεια ,δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ προς τις κυνηγετικές οργανώσεις για να υλοποιηθεί με αυτά τα χρήματα η θηροφύλαξη, η σύνταξη μελετών (απαραίτητες κάθε φορά για τη έκδοση της ρυθμιστικής και την διαχείριση των θηραμάτων) , οι νομικές διεκδικήσεις που αφορούν το κυνήγι (προσφυγές αντικυνηγετικών οργανώσεων κατά του κυνηγίου) ,η βελτίωση και αναβάθμιση των βιοτόπων ,τα φιλοθηραματικά έργα (εκτροφεία θηραμάτων) για τον εμπλουτισμό των βιοτόπων. ΟΛΑ τα λεφτά τους πάνε στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, το οποίο με την σειρά του χρηματοδοτεί ως επί των πλείστον ΜΚΟ, που ασχολούνται με το πώς θα εξαφανίσουν – περιορίσουν το κυνήγι και όχι το πώς θα το προστατέψουν – αναδείξουν.

Στην πραγματικότητα δεν συμβάλλουν σε τίποτα για να υπάρχει κυνήγι. Να επισημάνουμε εδώ και την υπ’ αριθμ. 2754/2012 ΣτΕ απόφαση, με την οποία τα μέλη των μη αναγνωρισμένων σωματείων («παρασύλλογοι») αντιμετωπίζονται πλέον ως μεμονωμένα άτομα (κυνηγοί) και πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και να παραλαμβάνουν τις άδειές τους αυτοπροσώπως στα Δασαρχεία. Εδώ βέβαια υπεισέρχεται και ο ρόλος του κράτους μέσω των αρμοδίων οργάνων του (Δασαρχεία) ,που κάποιες φορές από ελεγκτής ,είτε για τα δικαιολογητικά έκδοσης της άδειας ,είτε για την πάταξη της λαθροθηρίας και την ενεργό συμμετοχή που έπρεπε να έχει στην προστασία και διαχείριση του θηραματικού πλούτου της χώρας ,τελικά απλά διεκπεραιώνει την έκδοση των αδειών.

Τέλος να επισημάνουμε ότι λιγότερα μέλη στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους σημαίνει αυτόματα και τον μαρασμό αυτών των συλλόγων , με αμφίβολες συνέπειες για τους υπαλλήλους ,επιστήμονες και θηροφύλακες που αυτοί απασχολούν κ για το κυνήγι που αυτοί υπηρετούν.

Φίλε κυνηγέ ….Κυνηγός δεν γίνεσαι με το όπλο και την άδεια ,αν δεν στηρίζεις τον Κυνηγετικό Σύλλογο που ανήκεις και δεν αγαπάς και φροντίζεις την φύση που σου χαρίζει απλόχερα το κυνήγι…

 Για τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο Αγρινίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.