Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

«Πάγωσε» το Μεσολόγγι στην είδηση της σύλληψης πρώην δημάρχου

astynomia-silipsiypodieythintisΣοκ έχει προκαλέσει στο Μεσολόγγι η είδηση της σύλληψης του πρώην δημάρχου για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών. Η εξέλιξη αυτή άλλωστε έπεσε σαν βόμβα στους οικείους του που ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και να ενημερωθούν για την υπόθεση.
Η σύλληψη τριών Μεσολογγιτών ως μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών έγινε γνωστή το απόγευμα ωστόσο ουσιαστικά «φωτογραφήθηκε» η ταυτότητα του πρώην αυτοδιοικητικού παράγοντα καθώς τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στις ιδιότητες του.
Όλοι στο Μεσολόγγι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για καταστεί κατανοητός ο βαθμός εμπλοκής του πρώην δημάρχου στην υπόθεση αλλά και των άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών.
Ο πρώην δήμαρχος είναι άτομο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Αιτωλοακαρνανία τόσο για την επαγγελματική του διαδρομή όσο και για την αυτοδιοικητική και για το λόγο αυτό η σύλληψη του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ένας εξάλλου από τους συλληφθέντες είναι συγγενικό του πρόσωπο που ζει μόνιμα εκτός Μεσολογγίου ενώ ο τρίτος Μεσολογγίτης είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας που λειτουργεί κοντά στην πόλη.
Οι συλληφθέντες πάντως κρατούνται στην ΓΑΔΑ στην Αθήνα ενώ οι κατοικίες τους έγιναν φύλλο και φτερό κατά τον αστυνομικό έλεγχο παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Λέγεται επίσης πως η Αστυνομία για να «δέσει» την υπόθεση αξιοποίησε την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα άλλωστε με άλλες πληροφορίες  οι άνδρες της Ασφαλείας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών κατά μια έννοια συμπτωματικά καθώς ενεργούσαν έρευνα για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.
Σύμφωνα εξάλλου με όσα διαρρέονται οι συλλήψεις είναι συνολικά πέντε  προς το παρόν με τα τρία άτομα να κατάγονται από την περιοχή του Μεσολογγίου και τα δύο να είναι Ιρακινοί οι οποίοι είχαν και τους αρχηγικούς ρόλους του κυκλώματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.