Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Πάει για ολονυχτία η συζήτηση στη Βουλή

ImageHandler.ashxΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01 – Διάσκεψη προέδρων στις 22:15, για να αποφασιστεί πότε θα εισαχθούν τα μέτρα στην Ολομέλεια
Προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση έκδοσης της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας προκειμένου να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση που θα καθορίσει εάν η κυβέρνηση έχει την εξουσιοδότηση με ευρύτατη στήριξη προκειμένου να αποφύγει την ρήξη και να φέρει συμφωνία.
Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.
Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).
Υπό αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν ότι η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.

www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.