Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Πάμε στοίχημα..νοσοκομείο Αγρινίου!!!

Πάμε στοίχημα..νοσοκομείο Αγρινίου!!!

Η πιο δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας της Αιτ/νίας κατ’ εμέ και ειδικότερα του Αγρινίου, ήταν η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου που να εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες . Για επιτευχθεί όμως ο στόχος περάσαμε από πολλές δοκιμασίες : ακούσαμε από κάποιον υποψήφιο πρωθυπουργό να λέει πως, το Αγρίνιο όντας μεταξύ δυο πόλεων με πανεπιστημιακά νοσοκομεία ( Πάτρα και Γιάννενα) δεν έχει άμεση ανάγκη από νέο νοσοκομείο(!). Τέλη του 2003, λίγο πριν τις εκλογές τα έργα ξεκίνησαν, αφού πρώτα η κυβέρνηση είχε προκρίνει ως περισσότερο «αναγκαία» άλλα νοσοκομεία – προφανώς θεωρώντας τα κουκιά του νόμου μας «δικά της» –! Σε λιγότερο από δυο χρόνια τα πράγματα είχαν αλλάξει, όπως και οι κυβερνήσεις… Η εταιρεία που είχε το έργο δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει και η μετοχή της στο χρηματιστήριο κλειδώθηκε στα 8 λεπτά!!! του ευρώ, ενώ η μετέπειτα ανάδοχος του έργου είχε πλαστές εγγυητικές επιστολές ( τι ατυχία αυτές οι κυβερνήσεις να πέφτουν τόσο εύκολα «θύμα »…). Σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόλις και μετά βίας το 10% του έργου και ανάδοχος είναι η J&P Άβαξ – ελπίζω να μην αποδειχθεί σαν τη J&P Morgan -! Όσο για το υπάρχον νοσοκομείο; Εκεί βασιλεύει το φάντασμα της εντατικής που ποτέ δε λειτούργησε, της παθολογικής που υπολειτουργεί, της καρδιολογικής που οι εφημερίες της βασίζονται σε δυο μόνο γιατρούς και πολλών άλλων ανίατων νοσημάτων του κρατικού μηχανισμού. Όλα αυτά απηχούν προσωπικές απόψεις, ίσως όμως και της πλειοψηφίας των Αγρινιωτών. Σε εμάς μένει μόνο να ευχόμαστε υγειά και να στοιχηματίζουμε για το ποτέ θα ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο!

Υ.Γ 1 Προς όλους τους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές : σταματήστε να κάνετε αγώνα δρόμου για το ποιος θα καταθέσει πρώτος επερώτηση για το νοσοκομείο. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ!!!
Υ.Γ2 Το έργο είναι παράνομο, γιατί χτίζεται επί του εθνικού οδικού δικτύου πράγμα που απαγορεύουν ρητά οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Αχ και να κόψει την χρηματοδότηση του έργου η Ένωση! Τότε να σας δω παλικαράδες μου…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.