Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Πάνε να συναντήσουν τον συλληφθέντα αρχιφύλακα της Δίωξης

Συναδελφοί του για να ενημερωθούν

Ενόσω οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που κάλυπτε και συναλλάσσονταν με εμπόρους ναρκωτικών προκαλούν αίσθηση και συγκλονίζουν και την  τοπική αστυνομία στο Αγρίνιο,  σήμερα κλιμάκιο εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη επιδιώκοντας να συναντηθεί με τον συλληφθέντα αρχιφύλακα της  Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου (τέθηκε  ήδη σε διαθεσιμότητα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, oι συνάδελφοί του -που εκφράζουν απορίες και πολλά ερωτηματικά για την τροπή της υπόθεσης- θα επιχειρήσουν να συνομιλήσουν μαζί του για να ενημερωθούν διεξοδικά για τη δική του εκδοχή των γεγονότων, ενώ στοχεύουν  στο να έχουν σφαιρική ενημέρωση των στοιχείων της δικογραφίας.

«Κανείς δεν θέλει να αθωωθεί ένας ένοχος αλλά σαφώς κανείς δεν θέλει και να διαπομπεύεται ένας αθώος» λένε συνάδελφοί του οι οποίοι εκτός από ερωτηματικά εκφράζουν και την άποψη πως ο μέχρι τώρα βίος του (για παράδειγμα χαρακτηρίζεται ως φτωχικός) δεν έδινε δικαιώματα να θεωρηθεί ύποπτος για τέτοιους είδους εμπλοκή ενώ υπογραμμίζεται και ο ειδικός ρόλος που ο συγκεκριμένος 49χρονος αρχιφύλακας διαδραμάτιζε στις υποθέσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων εμπόρων ναρκωτικών. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της Ακαρνανίας επιδιώκουν την πλήρη ενημέρωσή τους ώστε εν συνεχεία να εκφράσουν τεκμηριωμένη άποψη για τις εξελίξεις που στιγμάτισαν τη Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου.

Ο 49χρονος αρχιφύλακας -την ώρα μάλιστα που συνομιλίες του με εγκεφάλους των κυκλωμάτων βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας- θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή.Θυμίζουμε πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι σοβαρές. Φέρεται σε τρεις περιπτώσεις (σε επιχειρήσεις της Δίωξης Αγρινίου σε Ζεφύρι, Λάρισα και Τούμπα) να υπέδειξε έτερα άτομα και όχι τους πραγματικούς πληροφοριοδότες ώστε ο προϊστάμενος του διοικητής της Δίωξης να υπογράψει τα σχετικά έγραφα και εν τέλει να παραπλανηθούν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές. Επίσης σε τέσσερις περιπτώσεις φέρεται να ενημέρωσε τα μέλη των κυκλωμάτων για τα στοιχεία των Ι.Χ. επιβατικών επιχειρησιακών οχημάτων της Δίωξης Αγρινίου  ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενα μπλόκα κλπ ενώ φέρεται ακόμη και να έδωσε φυσίγγια πυροβόλου σε εγκέφαλο του κυκλώματος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν