Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Πάνος Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας είναι άντρας και όρθωσε ανάστημα!

Πάνος Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας είναι άντρας και όρθωσε ανάστημα!

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (που διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ) που κυριολεκτικά σάρωσε στη δυσκολότερη εκλογική Περιφέρεια, αυτή της Β΄ Αθηνών, ήταν με διαφορά ο Πάνος Κουρουμπλής. Yποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συγκέντρωσε 55.000 σταυρούς(!) και όταν του τηλεφώνησε το agrinionews.gr για να τον ρωτήσει πως νιώθει,απάντησε με φυσικότητα “πόσο καλύτερα να νιώσω;”. Φυσικά του ζητήθηκε να σχολιάσει τις ευρύτερες πολτικές εξελίξεις και όχι μόνο αυτές που τρέχουν,αφού οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το τοπίο που διαμορφώνεται. Πριν όμως μας ζήτησε μια χάρη: “Θέλω να γράψετε” ανέφερε “ότι με κάθε ειλικρίνεια παραμένω βουλευτής και του νομού μου. Δεν ξεχνώ τον κόσμο που με τίμησε τόσα χρόνια, αλλά και όσους δεν με ψήφιζαν,γιατί εισέπραξα πολύ αγάπη και το λέω με συγκίνηση. Το ξέρω ότι με αγαπάει ο κόσμος και η σχέση μας θα μείνει αναλοίωτη. Άλλωστε το χρωστάω  και στους χιλιάδες πατριώτες μας στην Β Αθηνών που με στήριξαν και θέλουν το μυαλό μου να είναι και στο νομό μας.

Τώρα, σε ότι αφορά τις εξελίξεις ο κ. Κουρουμπλής ήταν χειμαρρώδης:,”Το πρώτο συμπέρασμα που εγώ έβγαλα είναι ότι ένας λαός που έζησε σε κλίμα μοιρολατρίας και τρομοκρατίας όλα τα προηγούμενα χρόνια και που τον έκαναν ανασφαλή και φοβικό  έδειξε αυτοπεποίθηση και δε φοβήθηκε ούτε από την συγκυβέρνησή τους, ούτε από παρεμβάσεις τύπου Σόιμπλε. Η αξιοπρέπεια για την οποία εγώ κάνω λόγο δεν είναι η προσωπική, όπου κάποιος σε προσβάλει και του απαντάς οργισμένα,αλλά μια ολοκληρωμένη απάντηση ότι απλά δεν πάει άλλο και ότι έχεις πολιτισμό, αισθητική και μπορείς να βρεις λύσεις. Ξέρετε, εγώ το διάβασα καλά το Μνημόνιο και το μόνο που απορώ είναι πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζήτησαν την ψήφο του λαού όταν ξέρουν-άν ξέρουν- ότι ζήταγε σαφώς την εξομοίωση των μισθών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Πως τη ζήτησαν όταν μας εξαπάτησαν όλους και το επιτόκιο δεν είναι τελικά 3,15% αλλά 5% από το 2013 και μάλιστα κυμαινόμενο!Τα ξέρει κανένας αυτά; Ξέρουν οι αγρότες ότι τώρα θα τους έρθει ένα χαράτσι που θα προσδιορίζει το τεκμήριο διαβίωσής τους;”

Φυσιολογικά,όμως, ο κ. Κουρουπλής ερωτάται για το πόσο παραγωγικές βλέπει τις κινήσεις Τσίπρα τις τελευταίες ώρες και απαντά: “Ποιος νομίζει ότι μπορεί να ρίξει ένα κόμμα, που έχει 50 βουλευτές χωρίς τη δεδηλωμένη από τη Βουλή,στην παγίδα της ψήφου ανοχής; Πόσο να κυβερνήσεις  με ψήφο ανοχής;Νομίζω ότι η επόμενη Βουλή θα αποτυπώσει τη βούληση του λαού σε όλη τη διάστασή της . ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν καταρρεύσει και πως να γίνει αλλιώς ειδικά για το ΠΑΣΟΚ που κατάντησε ένα τροχόσπιτο που παίρνει μέσα  τον κόσμο του και τον πάει δεξιά από το 1995 και μετά. Θα ξαναϋπάρξει ισορροπία με μια μεγάλη κεντροαριστερά με σημείο αναφοράς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δεξιά σε όλες τις μορφές της απέναντι. Όσο για το πως είδα τις κινήσεις του Τσίπρα, πρέπει να πω ότι,  δεν είπε τίποτε παράλογο απλά έτσι θέλουν να το παρουσιάσουν κάποια media. Θέλει μια κυβέρνηση για να είναι εταίρος και να υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη,για τους λόγους δηλαδή που έγινε η Ένωση. Θέλει σεβασμό και ούτε το χρέος μας αρνήθηκε όπως λένε κάποιοι. Απλά, λέει “φτιάξτε μια διεθνή επιτροπη να το αποτιμήσει και να πληρώσουμε,αλλά πείτε μας πόσο είναι στ’ αλήθεια”. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει πόσο είναι και η Ελλάδα σε μια δεκαετία πλήρωσε 100 δις σε τόκους! Αφήστε που όταν μπήκαμε σε ένα σκληρό νόμισμα δεν έγινε ο αποπληθωρισμός που προβλέπεται σε μια τέτοια μετάβαση. Και μετά ζητάει ένα μορατόριουμ που δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει γίνει.Για τη Γερμανία έγινε 2 φορές!”

Και για τις αντιδράσεις τι λέει; “Δεν καταλαβαίνω. Πως θα βγει η χώρα; Γιατί αντιδρούν; Πέρυσι στη χειρότερη χρονιά μας βγάλαμε, με 5% ύφεση, σχεδόν 200 δις και μπορούμε να βγάλουμε τα έξοδά μας. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε όμως 15 δις το χρόνο τόκους που θέλουν. Ε, λοιπόν βρέθηκε ένας άντρας και πατριώτης, ο Τσίπρας, και όρθωσε ανάστημα και αυτό πρέπει να το συνηθίσουν!”, κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.