Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Πάνω από τους μισούς ιατρικούς επισκέπτες απέλυσε εταιρία

Πάνω από τους μισούς ιατρικούς επισκέπτες απέλυσε εταιρία

Δυστυχώς το ρεπορτάζ του agrinionews.gr επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους πολλών φαρμακευτικών εταιριών στην περιοχή του Αγρινίου.
Τελικά μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο χώρο όχι απλά τους μισούς ιατρικούς επισκέπτες της απέλυσε, όπως έλεγε το ρεπορτάζ αλλά έκοψε 4 στους 6 αφήνοντας μόνο δύο για τα 2/3 του νομού… Από αυτό και μόνο το γεγονός αντιλαμβάνεται κανείς την ανασφάλεια που εξακολουθεί να χτυπά το χώρο καθώς μιλάμε συνήθως για εργαζόμενους που έχουν οικογένειες και παιδιά.
Το φαινομενικά οξύμωρο πάντως να απολύουν κυρίως οι πολυεθνικοί γίγαντες και λιγότερο οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες έχει διπλή εξήγηση. Από τη μια η αβεβαιότητα της αγοράς και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη όμως μια σειρά από νόμους που ευνοούν περισσότερα τα γενόσημα φάρμακα και στη χώρα μας όπως άλλωστε και στην Ευρώπη, όπου καταγράφεται μια στροφή προς τα αντίγραφα/γενόσημα φάρμακα για λόγους επιστημονικούς, διασφάλισης της δημόσιας υγείας και οικονομικούς. Κάτι τέτοιο αναμένεται να ευνοήσει και τις εταιρίες που κατασκευάζουν φάρμακα στη χώρα μας αλλά μέχρι να…σηκωθεί η παραγωγή το κακό είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας θα μείνουν για ένα διάστημα χωρίς δουλειά.
Πίσω από τη διαδικασία βέβαια δεν κρύβεται μόνο ο κ. Λοβέρδος, αλλά και οι επιταγές της τρόικας που έχει δώσει κατεύθυνση(βλ.εντολή) για να αποτελέσουν τα γενόσημα φάρμακα το 50% της αγοράς. Θα δείξει η αυτοψία δηλαδή τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο σε επαγγέλματα σαν του ιατρικού επισκέπτη, ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.