Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Πάρκινγκ, ΔΗΠΕΘΕ και άλλη μελέτη για πάρκο

 Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

IMG_3660IMG_3653Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου σήμερα είχαμε αρχικά την αποδοχή 98.000 ευρώ από τα προγράμματα  για τις αστικές αναπλάσεις για έναν πεζόδρομο στα Σφαγεία ενώ στη συνέχει και μετά από ερώτηση του κ. Κορδολαίμη ο κ. Καζαντζής που αντικαθιστούσε τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, απάντησε για το θέμα που ανέκυψε προ ημερών με τις κάμερες στον δήμο Αγρινίου. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος οι κάμερες όταν έχουν άδεια από τον εισαγγελέα δεν είναι παράνομες και αυτή τη στιγμή ελλείψει άδειας δεν είναι σε λειτουργία. Ειδικά για τις κάμερες στο δημαρχείο ανέφερε ότι έχουν σύστημα παρακολούθησης και όχι καταγραφής και αποθήκευσης στοιχείων. «Αν πάρουμε άδεια πάντως, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα κάμερες στο ΔΑΚ, όπου εκτός από κλοπές, γκρέμισμα τοίχων και άλλα τινά, έχουμε και φθορές περιουσίας και ανασφάλεια για τους αθλούμενους πολίτες», ανέφερε ο κ. Καζαντζής.

Ακολούθησε ερώτηση για τη πρωτοβουλία που έχει πάρει η παράταξη Τραπεζιώτη μέσω του «Δικτύου Μαθητών» για εμβολιασμό παιδιών σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στις 27/2, θέμα για το οποίο ο αντιδήμαρχος κ. Καλατζής είπε ότι θα βοηθήσει ο δήμος σε ότι του ζητηθεί. Ακόμη για το θέμα των αδέσποτων στο Αγρίνιο αναφέρθηκε ότι η λύση που προκρίνεται πλέον είναι ο χώρος υποδοχής αυτών των ζώων να γίνει στην περιοχή που σήμερα υπάρχει για τον δημοτικό λαχανόκηπο στο Δοκίμι και να μεταφερθεί αυτός σε άλλο σημείο χωρίς να αποσαφηνιστεί αν έχουνε ενημερωθεί οι κάτοικοι. Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν ο πρώην δήμαρχος κ. Μοσχολιός ζήτησε να αναφέρεται για λόγους δεοντολογίας και η προηγούμενη αρχή σε περιπτώσεις εγκαινίων έργων που εκείνη ενέταξε και δημοπράτησε, όταν ο κ. Καρακώστας ανέφερε πως το έργο ξεκίνησε επί των ημερών του και ο κ. Μοσχολιός ζήτησε την παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών για να αποδείξει ότι το έργο έγινε επί των δικών του ημερών.

Στα ζητήματα του προϋπολογισμού για τη δημοτική επιχείρηση του Πάρκινγκ, του προϋπολογισμού του ΔΗΠΕΘΕ και της ΚΕΔΑ, καθώς και για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της παράταξης Τραπεζιώτη, η Λαϊκή Συσπείρωση και το Ανυπότακτο Αγρίνιο, για το μεν πρώτο θέμα γιατί υπάρχουν συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες και εργαζόμενοι που έχουν «ενοικιαστεί» από άλλη εταιρία(δυστυχώς στην Ελλάδα «απόσπαση» αποδεκτή από όλους παίρνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι…), για τα δε άλλα γιατί οι μειοψηφούντες σύμβουλοι προέταξαν ότι ο πολιτισμός υποβαθμίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα ΔΗΠΕΘΕ οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, ενεπλάκησαν ιδιώτες  και προωθήθηκε η ανταποδοτικότητα. Ο κ. Μοσχολιός παρότι η παράταξή του υπερψήφισε συμφώνησε ότι η πολιτική του Υπουργείου ήταν απαράδεκτοι αλλά ο δήμος ανταπεξήλθε με κόστος, ενώ ο κ. Καζαντζής διαφώνησε με τον όρο «χαμηλού επιπέδου» που ακούστηκε για όσα πολιτιστικά ετοιμάζει, παραδέχτηκε ότι η προηγούμενη αρχή μπορεί να περηφανεύεται ότι κράτησε ψηλά το ΔΗΠΕΘΕ και είπε ότι «θα δούμε και το νέο Υπουργείο που ανέλαβε τώρα τι θα κάνει».

Ενδιαφέρον υπήρξε και σε ένα θέμα που εισήχθη ως «έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη έργων στο ΠΕΠ 2014-2020», με το οποίο διαφώνησαν εντόνως οι Μοσχολιός και Τραπεζιώτης καθώς φάνηκε ότι ανάμεσα στα τέσσερα έργα που αναφέρθηκαν ήταν και εκείνο του πάρκου, για το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια έλαβε αίτημα να μεταφερθούν σε άλλη προγραμματική περίοδο. Ο κ. Καζαντζής απάντησε ότι «σε λάθος θεσμό απευθύνεστε»(σ.σ. οι δύο αρχηγοί παρατάξεων). Μάλιστα ο κ. Καζαντζής αποκάλυψε ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα φέρει άλλη μελέτη για το πάρκο με τον κ. Μοσχολιό να απαντά ότι αυτό σημαίνει ότι το έργο απεντάσσεται και  πάει για άλλη προγραμματική περίοδο.  Πάντως εκφράστηκε απορία με ποια κριτήρια η Περιφέρεια αποφάσισε την μεταφορά των συγκεκριμένων έργων και όχι άλλων που έχουν προτεραιότητα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό γίνεται κατόπιν αιτήματος του δήμου και μάλιστα απευθείας στην Πάτρα κι όχι στην Περιφερειακή Ενότητα. Αναφέρθηκε ακόμη ότι έτσι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησής τους.

Σημειωτέον εξάλλου πως ομόφωνα αποδεκτή έγινε η πρόταση του συμβούλου Β.Φωτάκη για να τεθεί άιτημα ίδρυση ς Γενικού Λυκείου στη Λεπενού, αίτημα που στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες Νεάπολης και Στράτου.Το ζήτημα τέθηκε στα πλαίσια της συζήτησης του 9ου θέματος της ατζέντας που αφορούσε τη “Γνωμοδότηση επί μεταβολών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2015 – 2016”.

Να σημειωθεί ότι για ακόμη μια φορά είχαμε ένταση μεταξύ του κ. Μερμίγκη και του κ. Παπά γιατί ο δεύτερος, κάποια στιγμή,  βρήκε και πάλι πολλές τις ερωτήσεις που έκανε ο πρώτος…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Αγρινιώτης

    Και τα 98.000 ευρώ για τον πεζόδρομο από ενέργειες του Μοσχολιού ήρθαν. Αυτός είχε καταθέσει την πρόταση στο Πράσινο Ταμείο.
    Γιατί δεν το λένε;

  2. spirakos

    Στην προηγούμενη δημοτική Αρχή κράζαμε το Μοσχολιό (και πρώτος εγώ) ότι δεν ασχολείται με το Αγρίνιο και γενικότερα με τους γύφτους
    Να αναφέρω ότι οι γύφτοι κλέβουν ανενόχλητοι και κανείς δεν τους κάνει κάτι, οι δρόμοι είναι και αυτοί χάλια όπως πριν, η άσφαλτος που έπεσε στο δρόμο προς το νέο Νοσοκομείο είναι για ξήλωμα ξανά, ο παράδρομος του ιδίου δρόμου είναι παιχνίδι αποφυγής εμποδίων και τα καημένα τα αδέσποτα κυκλοφορούν μήπως βρουν κανένα κομμάτι ψωμί. Διανύουμε τον 5ο Μήνα της νέας Δημ Αρχής και εκτός από το γιορτινό κλήμα των Χριστουγέννων δεν είδαμε τίποτε άλλο καλύτερο, Ας ελπίσουμε λοιπόν γιατί ο καιρός περνάει γρήγορα και ο λαός δεν ξεχνά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.