Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Πάρκο: Εν αναμονή της απόφασης επί των ασφαλιστικών

Πάρκο: Εν αναμονή της απόφασης επί των ασφαλιστικών

ΠΑΡΚΟ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ-1024x768Εν αναμονή της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων τελούν πλέον οι εξελίξεις γύρω από την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε πως η προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα έγινε από τους πολίτες που έχουν κινηθεί νομικά με προσφυγή και στο ΣτΕ κατά των έργων της ανάπλασης, ζητώντας πλέον σήμερα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, την προσωρινή διακοπή των έργων  υποστηρίζοντας πως ο δήμος Αγρινίου έδωσε ελλιπή στοιχεία στις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης. Επικαλέστηκαν το έγγραφο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  όπου αναφέρεται  ότι η απαλλαγή από περιβαλλοντική αδειοδότηση  του έργου  στηρίζεται σε ελλιπέστατα στοιχεία που της προσκόμισε ο δήμος Αγρινίου.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του δήμου Αγρινίου επικαλέστηκαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ποια έργα εξαιρούνται περιβαλλοντικής μελέτης, στα οποία εμπίπτει και αυτό της ανάπλασης του Πάρκου,  αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε την εκτέλεση των εργασιών.  Η πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου υπενθύμισε πως η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας  απάντησε και απέρριψε όλες τις ενστάσεις, δικαιώνοντας σημείο προς σημείο τις θέσεις και τις απόψεις του Δήμου Αγρινίου, όπως αυτές εκφράζονται με τη μελέτη του έργου, που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Υποστήριξαν πως ο δήμος μελέτησε και σχεδίασε το έργο της ανάπλασης, με σεβασμό στην νομιμότητα και την απαιτούμενη οικολογική ευαισθησία . Παράσταση κατά τη σημερινή εκδίκαση υπήρξε και από την Κίνηση Πολιτών που δραστηριοποιείται υπέρ της ανάπλασης του Πάρκου.

Η πρόεδρος  Πρωτοδικών Αγρινίου άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και πλέον αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφασή της.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.