Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Πάρκο: κι επισήμως διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο

DSCN7983

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το έργο στο Πάρκο Αγρινίου έπαψε να υφίσταται με τη μορφή της εργολαβίας που είχε, αν κι ακόμα δεν έχει κριθεί τι έπρεπε να φτιάξει και τι όχι από το Συμβούλιο της Επικρατείας!  Οι εξελίξεις ήταν μονόδρομος και εγκρίθηκαν με το συμβούλιο ουσιαστικά υποχρεωμένο από τον νόμο, όπως ανέφερε ο κ. Ρόκος που ανέλαβε αρχικά να περιγράψει το ιστορικό του θέματος. Κι αυτό γιατί μετά την έγκριση θεραπείας που είχε υποβάλει ο τέως, πλέον, ανάδοχος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και παρά τις απορριπτικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου(τελευταία στις 13/2/2015) τελικά δεν έγινε αίτηση αναστολής από την πλευρά του δήμου και υποχρεούται τώρα ο δήμος να «σπάσει» τη σύμβαση, προφανώς με κάποια χρήματα να πρέπει να δοθούν στον τέως ανάδοχο.

Μάλιστα ο κ. Τραπεζιώτης ρώτησε γιατί δεν έγινε αίτηση αναστολής και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε άλλο νομικό περιθώριο. Ο κ  Τραπεζιώτης ρώτησε κι αν υπάρχει κίνδυνος να απενταχθεί το έργο ενώ έκανε λόγο για δικαίωση όσων πολιτών αντιδρούσαν στην ουσία του κάνοντας λόγο για ανυπαρξία μελέτης και για ύπαρξη μόνο μιας «παραπλανητικής τεχνικής περιγραφής», όπως είπε. Σε απάντηση ο κ. Ρόκος εξήγησε ότι η τελευταία απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος, ενώ ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου σε ότι αφορά το ενδεχόμενο απένταξης απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο καθώς έχει μπει σε πρόγραμμα-γέφυρα του ΣΕΣ(νέο ΕΣΠΑ) ώστε να έχει χρηματοδότηση.

Πάντως ο κ. Παπαναστασίου απαντώντας σε ερωτήσεις αν θα υπάρξει επιβάρυνση για τον δήμο και τι έχει κοστίσει μέχρι τώρα το έργο, ανέφερε πως ο δήμος θα πληρώσει αυτά που θα αποφασίσει ο νόμος ενώ για την τύχη του έργου εξήγησε ότι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ καθώς έχει μεγάλη σημασία αν και ποιες παρεμβάσεις θα κριθούν νόμιμες. Εξήγησε, δε, ότι αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει τον δήμο να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις καθώς υπάρχει η διαδικασία αποτίμησης των μέχρι τώρα εργασιών που θα κρίνουν και τι θα διεκδικήσει ο τέως  ανάδοχος.

Πάντως, ένταση προκλήθηκε από την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Σφυρή που ανέφερε ότι όλα έγιναν για να μην χρεωθεί την ανάπλαση του Πάρκου ο πρώην δήμαρχος κ. Μοσχολιός(σ.σ. δεν ήταν στο σημερινό συμβούλιο), όπως και κατά την σύντομη παρέμβαση μιας κυρίας από τους αντιδρώντες στο έργο που πήρε για λίγο τον λόγο αναφέροντας πως «είναι από εκείνους που απέτρεψαν την καταστροφή». Από την πλευρά του και ο κ. Ράπτης δήλωσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν είχε ποτέ πάρει σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει, έκανε λόγο για φαξ από γραφεία επωνύμων που εκπροσωπούσαν ενώσεις πολιτών και κάλεσε όλους να σχεδιάσουν ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να μην χαθεί.

Από την πλειοψηφία ο κ. Καζαντζής δήλωσε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε μια πόλη χωρίς Πάρκο αν και είχε προειδοποιηθεί, ενώ ο κ. Παπαναστασίου επανέλαβε ότι πρέπει να αναμένουν όλοι την απόφαση του ΣτΕ, αρνούμενος πάντως, όπως είπε, να δεχτεί κατηγορίες από εκείνους που εκτός από το Πάρκο «έφτιαξαν» και άλλα πολλά χωρίς αρχή και τέλος. «Δεν σας επιτρέπεται(!) να μιλάτε για το θέμα αυτό. Κουβεντιάστε με τον κόσμο; Προσπαθήσατε να δώσετε λύση; Δράσατε πυροσβεστικά; Ποιος έχει ευθύνη αν ακυρωθεί το έργο τελικά; Ξαναλέω να περιμένουμε την απόφαση των θεσμών», κατέληξε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Να σημειωθεί ότι η διάλυση της εργολαβίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς η παράταξη Μοσχολιού απείχε της ψηφοφορίας.

DSCN7977 DSCN7995 DSCN7992 DSCN7991 DSCN7988 DSCN7986 DSCN7983 DSCN7982 DSCN7980 DSCN7979 DSCN7978

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠ ΑΥΤΟΥ?

 2. Χαρούλης

  Δεν είδα σε καμία καρτ-ποστάλ τον αντιδήμαρχο.
  Πάλι προβλήματα θα έχετε!

 3. Νikos

  Τελικά,επι του πρακτέου,μαλλον δεν θα γίνει τίποτε στο πάρκο.Θα συνεχιστεί η πλήρης αδιαφορία,η εγκατάλειψη και ο μαρασμός.Και ο δήμαρχος περιμένει το ΣτΕ.Για άλλους λόγους παλιότερα(μη τυχόν και γίνει καμμιά …παρανομία),για άλλους λόγους τώρα( μη και …διασαλευθούν τα στοιχεία για τον ανάδοχο).
  Τελικά ειναι ντροπή για τη πόλη μας να μαραζώνει το πάρκο.Τελικά μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν.Η δημοτική αρχή εχει υποχρέωση και θεσμικά να τελειώσει με τις τσαπατσουλιές στο πάρκο.Αν σέβεται τον εαυτό της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.