Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Πάρκο: Προχωρούν τα έργα που δεν αφορούν κοπή δέντρων και θάμνων

Πάρκο: Προχωρούν τα έργα που δεν αφορούν κοπή δέντρων και θάμνων

parko1Δικαστική απόφαση υπήρξε σήμερα σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν από πολίτες που αντιτίθενται στην ανάπλαση του δημοτικού πάρκου Αγρινίου και οι οποίοι ζητούσαν τη διακοπή των έργων.Μετά την πολύωρη εξέταση της υπόθεσης, αποφασίστηκε  ο περιορισμός  των εργασιών σε όσες δεν αφορούν την κοπή δέντρων και θάμνων, παρόμοια δηλαδή με την απόφαση που πάρθηκε από το ΣτΕ για το ίδιο θέμα.Στη σημερινή διαδικασία ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπήθηκε από τους δύο Νομικούς του Συμβούλους, ενώ με παρουσία δικηγόρου συμμετείχε και η Κίνηση πολιτών υπέρ της ανάπλασης του Πάρκου.Στο δικαστήριο, από την απέναντι πλευρά, παραστάθηκαν εκπρόσωποι πολιτών που είναι κατά της ανάπλασης, εκπροσωπούμενοι από τους δύο δικηγόρους τους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΙ.Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ.ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.

 2. roditis akis

  κυριε “ΠΑΝΕ-6” μήπως έχεις κανένα ακίνητο εκεί γύρω και θέλεις να μπείς με τραπεζοκαθίσματα μέσα .. ??? Λέω μήπως διότι ανώνυμα σχολιάζεις….!!
  Μετά αν θέλεις μας αναφέρεις και υπόλοιπα έργα “εξωραισμού” που έχουν γίνει στην πόλη…..

 3. ΠΑΝΕ-6

  Κύριε Ροδίτη, καταρχάς καλό θα ήταν να αποβάλετε το επιθετικό ύφος,ανωνυμία δεν σημαίνει αυτόματα και ανεντιμότητα κατα δευτερο ειλικρινά δεν έχω κανένα ακίνητο στο πάρκο, αλλά δεν πρέπει κάποτε να επέλθει και η τουριστική ανάπτυξη της πόλης,σε σωστά και οικολογικά πλαίσια βέβαια. Δεν έχουμε να δείξουμε τίποτα,ενώ βρισκόμαστε στην πιο χαρισματική θέση γεωγραφικά με λίμνες,ποτάμια και πολύ πράσινο τριγύρω.Ωραίους λόφους όπως ο Αγιος Χριστόφορος και η Αγία Παρασκευή.Κυριε Ροδίτη αν ταξίδευες θα έβλεπες οτι στο Αγρίνιο δεν σταματάει άνθρωπος ουτε για να αλλάξει λάστιχο όπως είπε ενας φίλος χαριτολογώντας,είναι παντελώς άγνωστο σε πανελλήνιο επίπεδο και δυσφημείται συστηματικά και παντελώς άδικα απο τους Μεσσολογγίτες,Πατρινούς Αθηναίους κ.α.Επίσης είπα οτι ακόμα χρέιάζονται να γίνουν,έργα όχι οτι έγιναν,νομίζω η πίκρα των αγρινιωτών θα μεταφρασθεί και εκλογικά ενανντι των ντόπιων βουλευτώων και δημμάρχου.Νομίζω οτι και εσύ συμφωνείς στο οτι χρειαζόμαστε πολύ δουλειά σε έργα εξωραισμού.Επίσης να συμπληρώσω οτι πλέον δεν είμαι ψηφοφόρος του Μοσχολιού και της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

 4. roditis akis

  Κύριε “ΠΑΝΕ-6” προς Θεού δεν σας είπα ούτε σας εννοώ ως ανέντιμο προφανώς γιατί δεν γνωρίζω ποιος είστε …!!
  Πολύ ωραία όλα αυτά που λέτε για την τουριστική προβολή της πόλης και κανείς μας νομίζω δεν θα ήθελε κάτι άλλο. Αλλά πείτε μου σας παρακαλώ, με επιχειρήματα, ένα καρατομημένο πάρκο, με πεσμένη μάντρα, γεμάτο από τσιμέντο και μάρμαρο, που θα μοιάζει στην πλατεία “Σφαγεία- Τρένο” πώς θα συμβάλει στην τουριστκή μας ανάπτυξή … ??? Μήπως από το πάρκινγκ που θα φτίαξουν (και εσχάτως αρνείται ο κυριος Μοσχολιός) “τρώγοντας” χώρο πρασίνου θα είναι για τουριστικά πούλμαν …???

 5. ΠΑΝΕ-6

  Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου οτι η ανάπλαση πρέπει να είναι ήπια φιλική προς το περιβάλλον ΧΩΡΙΣ τσιμεντοποιήση. Διαφωνώ και εγώ ως προς το πάρκινγκ και την κοπή υγειών δέντρων.Οπως όμως διαφωνώ και στην εγκατάλειψη του χώρου τόσα χρόνια γιαυτό και άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία του Αγρινιώτικου λαού θέλει την πιζική ανάπλαση του πάρκου,εστω και όχι ακριβώς όπως την έχει σχεδιάσει ο δήμος. Κατά την αποψή μου οι μαντρότοιχοι δημιουργούν ενα αίσθημα απομόνωσης και αποκοπής του πάρκου απο τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Αυτά προς το παρών.Εύχομαι κάποτε τουλάχιστον οι νεότερες γενιές να δούν ένα πιο όμορφο Αγρίνιο.

 6. ΠΑΝΕ-6

  Πολύ χρήσιμη η παράθεση του λινκ, να είσαι καλά.Συγχαρητήρια στους αξιόλογους αυτούς επιχειρηματίες αξίζουν τη στήριξη όλων μας.Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλοί περισσότεροι και σε άλλους τομείς. Ας αναπληρώσουν αυτοί τους ανύπαρκτους πολιτικούς του τόπου.Το Αγρίνιο αξίζει οχι το κάτι παραπάνω αλλά το πολύ παράπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.