Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πάτρα ψηφίζουν οι καθηγητές!

Πάτρα ψηφίζουν οι καθηγητές!
Πρόσφορο έδαφος βρήκε η τακτική της Βενετσάνας Κυριαζοπούλου
Πρόσφορο έδαφος βρήκε η τακτική της Βενετσάνας Κυριαζοπούλου

Δυσάρεστες για το Αγρίνιο είναι και οι νεώτερες ειδήσεις στο θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων με τις μεθοδεύσεις για τη μεταφορά τους στην Πάτρα να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Με την πρύτανη να κινεί τα κινήματα , σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασαν οι καθηγητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Από τα 17 μέλη ΔΕΠ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 13 ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς, δύο απουσίαζαν και δύο υπέρ του Αγρινίου.
Φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν Αχαιοί ακαδημαϊκοί παράγοντες που διδάσκουν στο Αγρίνιο. Θυμίζουμε πως από καιρό υπέρ της μεταφοράς έχουν ταχθεί και οι καθηγητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων .
Η τακτική της Βενετσάνας Κυριαζοπούλου βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους καθηγητές και  ήδη στη λογική της κινούνται τα δύο τμήματα . Αύριο θα κριθεί των φοιτητών η θέση στη γενική συνέλευση.

Ουσιαστικά δημιουργείται περιβάλλον επανάληψης της ιστορίας με την αρπαγή της Οικονομικής Σχολής, ενώ την ίδια ώρα από διάφορους κύκλους διοχετεύονται και απίθανα σενάρια πως εάν φύγουν τα πανεπιστημιακά τμήματα ίσως έρθουν τμήματα ΤΕΙ… 

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. ανωνυμο

  Κάτι τους τάζει. Οι καθηγητές δεν ήξεραν που διορίστηκαν παρακάλεσαν και έγλειψαν για να πάρουν αυτή τη θέση στο Αγρίνιο.

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΠΟΛΗ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΣ. Η ΠΟΛΗ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ…

 3. panos

  Εχεις δίκιο “ανωνυμο” , Οι καθηγητές έγλειψαν κώλους για να πάρουν την θέση και τώρα κοιτάνε την πάρτι τους.

 4. Α.

  Λοιπόν, οι καθηγητές καλώς ή κακώς κοιτάνε την ακαδημαϊκή τους καριέρα. Βέβαια, καλό θα ήταν αγαπητοί να μην τα “τσουβαλιάζουμε” όλα, γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Κανένας καθηγητής και φοιτητής δεν θέλει να υποβαθμίζεται ακαδημαϊκά το πτυχίο και η σχολή. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, για να γίνει κανείς καθηγητής Πανεπιστημίου περνάει κάποια στάδια και πρέπει να πληρεί προϋποθέσεις που αυτό με μέσο και γλύψιμο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό.

  Όσον αφορά το Αγρίνιο. Νωρίς το θυμηθήκατε όλοι. Τόσα χρόνια εδώ, η τοπική κοινωνία που τώρα κλαίγεται που ήταν? Που ήταν οι φανατικοί Αγρινιώτες που νοιάζονται για την οικονομική και εκπαιδευτική πορεία της πόλης τους? Τόσα χρόνια που έχουν τα τμήματα εδώ, όλοι νοιάζονταν για τα λεφτά που αφήνουν οι φοιτητές. Ήξερε κανείς από αυτούς ότι τα τμήματα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα,?ήξεραν για την σίτιση που συνεχώς κοβόταν? Ότι το πτυχίο είναι υποβαθμισμένο και τα τμήματα με το ζόρι συντηρούνται? Πού ήταν η τοπική κοινωνία και ο πολίτης του Αγρινίου τότε? Όλα ετεροχρονισμένα

 5. Γιάννης Χατζητασίκης

  Δεν θα κάτσει κανείς φοιτητής να συντηρεί τους ΑΓΡΙΝΙΏΤΕΣ

 6. ΠΑΝΕ-6

  ΦΙΛΕ Α. ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΒΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΝΣΤΙΚΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

 7. Γιωργος Κ.

  “Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο” θυμίζει τίποτε σε κανένα; Πάνε οι καθηγητές πανεπιστημίου που ξέραμε από παλιά. Τώρα γίνονται τμήματα ΑΤΕΙ – ήμαρτον – αλλά και πανεπιστημιακές σχολές για να απασχοληθούν Πανεπιστημιακοί από Οξφόρδη, Γέϊλ, κ.λ.π. Αν γίνονταν να βλέπαμε τίτλους, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι…..
  Όσον αφορά τα τμήματα του Αγρινίου, πρέπει να φύγουν γιατί δεν γίνονται σπουδές, με επισκέπτες καθηγητές-φοιτητές.
  κ.Χατζητασίκη, σου ζήτησε κανείς Αγρινιώτης να τον συντηρήσεις ή το είδες στον ύπνο σου;

 8. Aιτωλοακαρνάν

  “Πρέπει να φύγουν …” Αστείο φίλε Γιώργο, πολύ απλά γιατί τότε θα πρέπει να φύγουν και από Φλώρινα και από Κοζάνη και από Πτολεμαΐδα και από Τρίπολη και από …

 9. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

 10. Γιωργος Κ.

  Αγαπητέ “Αιτωλοακαρνάνα”, αυτό ακριβώς εννοούσα. Η πρώτη πρόταση από την παρέμβασή εκεί κατέληγε…..

 11. Ντροπή

  Πάνε-6 παρακαλώ ασχολήσου με το ποδόσφαιρο που ξέρεις και άσε τους τοπικισμούς στα πανεπιστήμια.Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές δεν είναι τσιφλίκι παραγοντίσκων και τοπικιστών.

 12. Α.

  “ΠΑΝΕ-6” ειλικρινά μου φαίνεσαι πολύ σοβαρό άτομο αν κρίνω από το όνομα σου. Μια συμβουλή: άσε καλύτερα τα λόγια για τα Πανεπιστήμια και πιάσε τα λόγια για καμιά ομάδα καλύτερα, γιατί από ότι βλέπω δεν το κατέχεις το “άθλημα”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.