Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Πένθος στο Μεσολόγγι, έφυγε ο Αριστείδης Καβάγιας

d3eda19b26c65a3c3984c0af293587ed_L Χτυπημένος από την επάρατη νόσο άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωϊ ο Αριστείδης Καβάγιας σε ηλικία 72 ετών.
Επρόκειτο για έναν άνθρωπο πνευματικό, πολυγραφότατο και με συμμετοχή σε καίριες θέσεις ευθύνης στην διοίκηση της πόλης. Διετέλεσε αντιδήμαρχος επανειλημμένως, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ενώ και στην εκπαίδευση άφησε βαθιά την σφραγίδα του ως δάσκαλος και διευθυντής δημοτικών σχολείων.
Το τελευταίο διάστημα ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν το έβαζε κάτω και συμμετείχε όσο μπορούσε στα κοινά και τις εκδηλώσεις της πόλης.
Είναι σίγουρο πως το κενό που αφήνει είναι τεράστιο, γνώριζε και την κάθε… Μεσολογγίτικη πέτρα και αποτελούσε ένας από τους καλύτερους αφηγητές της ιστορίας της πόλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη.

www.aixmi-news.gr

Π. Κατσούλης: Τεράστια η απώλεια του Α. Καβάγια

Συντετριμμένοι πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Αριστείδη Καβάγια, αγαπημένου φίλου και συνεργάτη όλων μας κατά την τελευταία του θητεία ως Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Προσωπικά είχα την τιμή και την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του τα τέσσερα δύσκολα τελευταία χρόνια και να μάθω πολλά από ένα άνθρωπο που τον χαρακτήριζε η ευγένεια, η πραότητα, η ευσυνειδησία και η βαθειά γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Ενός πραγματικού ευπατρίδη της πολιτικής, δασκάλου για όλους μας.

Η απώλεια του Αριστείδη είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Δυστυχώς φεύγει ακόμη ένας σημαντικός άνθρωπος για το Μεσολόγγι, από τους τελευταίους εναπομείναντες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του δήμου και στην ανάδειξη των βαθύτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών της τοπικής μας κοινωνίας.

Σε όλους μας θα μείνει βαθιά χαραγμένος, ανεξίτηλος στη μνήμη μας. Σιωπηρή παρουσία που θα μας συντροφεύει και θα μας διαπαιδαγωγεί.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι φίλε και δάσκαλε μας.

Εκ μέρους

Του Δημοτικού Συνδυασμού

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.