Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Τα καπάκια έγιναν πέντε αναπηρικά καροτσάκια

Τα καπάκια έγιναν πέντε αναπηρικά καροτσάκια

χάρη στη δράση συλλογής καπακιών του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου 

koi-1o-epal-kapakia-20154

Νοέμβρης 2013 – Μάιος 2015: Με σύνθημά το «όλοι μαζί μπορούμε» το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου ξεκίνησε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών για συλλογή πλαστικών καπακιών που θα μετατρέπονταν σε αναπηρικά αμαξίδια βοηθώντας έτσι συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Και τo κατάφερε.
Η προσπάθειά εδώ κι ενάμιση χρόνο είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν πέντε καροτσάκια (το τελευταίο μάλιστα ηλεκτροκίνητο) στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Σ’αυτή την προσπάθεια όμως το 1ο ΕΠΑΛ  δεν ήταν μόνο … Το σχολείο αλλά και προσωπικά  η υπεύθυνη καθηγήτρια Θεοδώρα Σίμου σ’ αυτή τη δράση, δημοσίως ευχαριστούν  και  συγχαίρουν όλους εκείνους που συνέβαλαν σημαντικά από την αρχή ως τώρα, τους εξής:
1) 1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου 16) 1ο ΓΕΛ Αγρινίου
2) 2ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
17) 3ο ΓΕΛ Αγρινίου
3) 9ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
18) ΓΕΛ Αμφιλοχίας
4) 1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου
19) Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
5) Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά (Μεσολόγγι) 20) Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου
6) 6ο Δημ. Σχολείο Αγρινίου
21) ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου
7) 12ο Δημ. Σχολείο Αγρινίου
22) ΔΕΥΑ Αγρινίου
8) 16ο Δημ. Σχολείο Αγρινίου
23) Πυροσβεστική Αγρινίου
9) Δημ. Σχολείο Αγγελοκάστρου
24) ΠΑΕ Παναιτωλικός
10) Δημ. Σχολείο Τριανταίικων
25) Κέντρο Πρόληψης Κατά των Εξαρτήσεων & της Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Αιτ/νίας «Οδυσσέας»
11) 1ο Δημ. Σχολείο Νεοχωρίου
26) Αθλητικός Σύλλογος «Δράση»
12) Δημ. Σχολείο Σταμνάς
27) ΙΙΕΚ «Τομή»
13) 4ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου 28) Κέντρο Κομμωτικής& Αισθητικής E. Κολοβού
14) Δημ. Σχολείο Λυγιάς Ναυπάκτου
29) Solar Service (Παπακωστόπουλος Κων/νος)
15) 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου 30) Κέντρο αναψυχής «ΠΥΘΑΡΙ»
Κυρίως όμως τους απλούς πολίτες κάθε ηλικίας που προσέρχονταν καθημερινά στο 1ο ΕΠΑ.Λ για να φέρουν σακούλες γεμάτες καπάκια δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους.
Πάνω απ’ όλα όμως, ευχαριστούν  τις καθαρίστριες του 1ου ΕΠΑ.Λ που δεν άφηναν καπάκι για καπάκι να πάει χαμένο αλλά και τους μαθητές του σχολείου  ς που συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή τη δράση αφού
α) λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές στην προσπάθεια αυτή, πληροφορώντας κι ευαισθητοποιώντας τις οικογένειές τους, φίλους και γνωστούς αλλά ταυτόχρονα επιδόθηκαν και στη συλλογή πλαστικών καπακιών.
β) οι μαθητές του τομέα Μηχανολογίας κατασκεύασαν στο εργαστήριο της μηχανολογίας μεταλλικούς κάδους ειδικά για τη συλλογή των καπακιών στο χώρο του σχολείου
γ) μαθητές άλλων τάξεων ανάρτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων αλλά και πάνω στους κάδους φωτογραφίες εμπνευσμένες από το θέμα αυτό για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.
δ) τέλος, με μεγάλη προθυμία κουβαλούσαν κάθε φορά τα καπάκια που συλλέγονταν στις αποθήκες μας και τα φόρτωναν στα τρέιλερ ή στα φορτηγά που έρχονταν να τα πάρουν.
Τέλος, ευχαριστίες εκφράζονται στον κ. Αναστάσιο Αργύρη, προέδρο του συλλόγου ΑΜΕΑ «Έχω Δικαίωμα» Αμφιλοχίας, που με τη βοήθειά του τα καπάκια αποστέλλονταν στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας»,  .
Και κάπου εδώ η δράση του 1ου ΕΠΑ.Λ, έκλεισε τον κύκλο της…
Σε επικοινωνία του σχολείου με την κυρία Δήμητρα Χριστάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας, υπήρξε η ενημέρωση ότι όποιος θέλει να αποστείλει πλαστικά καπάκια, μπορεί να τα πηγαίνει στο Συνεταιρισμό Μεταφορών Αγρινίου. Από κει θα μεταφέρονται στη «ΜΕΤΜΠΑ» Μεταφορική (Βοτανικός, Ορφέως 117) απ’ όπου και θα αποστέλλονται στην Πέλλα.
«Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας κι ελπίζουμε όλη αυτή η προσπάθεια όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους», σημειώνει  η υπεύθυνη καθηγήτρια.

 

koi-1o-epal-kapakia-20151 koi-1o-epal-kapakia-20152 koi-1o-epal-kapakia-20153 koi-1o-epal-kapakia-20155 koi-1o-epal-kapakia-20156 koi-1o-epal-kapakia-20157

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.