Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Πέντε τριήμερα ρε Αύγουστε;

aygoystos

Ο φετινός Αύγουστος είναι μοναδικός γιατί έχει πέντε Παρασκευές, πέντε Σάββατα και πέντε Κυριακές. Είναι προφανές ότι ο Θεός της Ελλάδος μας κάνει πλάκα εκτός από το να ασχολείται όλη μέρα μαζί μας και να μας φυλάει από τους άλλους λαούς του κόσμου που δεν είναι περιούσιοι και δεν έχουν τόσους όμορφους και τόσους έξυπνους και φιλότιμους κατοίκους στο ωραιότερο μέρος της γης.

Δηλαδή, αν έχεις το Θεό σου Θεέ μου, φέτος που είμαστε άφραγκοι βρέθηκε το Σύμπαν να βγάλει το λογαριασμό ώστε να έχουμε 5 τριήμερα; Έλεος πια με αυτή την παγκόσμια συνωμοσία που την καταγγέλλω, κάνοντας και μια σιωπηλή νύξη στην μεγάλη ημέρα που είναι σήμερα, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση του γέροντος Παΐσιου.

Διότι αυτό το φαινόμενο γίνεται μόνο κάθε καμιά 800ριά χρόνια και δεν μπορεί για να έπεσε τώρα που τέλειωσαν τα δανεικά και μας φτωχοποίησαν οι δανειστές μας(με επιτόκιο 1,5%)κατά τύχη. Κάτι πρέπει να θέλει να μας πει ο Θεός μας που είναι αποκλειστικά μαζί μας, θεματοφύλακας του έθνους και των αργιών μας.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία και η διαφορά με την μισητή καπιταλιστική Κίνα που θέλει να μας αγοράσει από τότε που άφησε τον ίσιο δρόμο, διότι υπάρχει ένα ρητό(για όλα έχουν ρητά οι κιαρατάδες)που λέει πως όταν συμπίπτουν 5 παρασκευοσαββατοκύριακα σε ένα μήνα «είναι ευκαιρία για λεφτά»! Ναι, δεν κάνω πλάκα, έτσι λένε οι αθεόφοβοι Κινέζοι. Καλά τους κάναμε όμως στο Αγρίνιο και τους τσακώσαμε την αποθήκη με το παραεμπόριο κι αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα βγάλουν λεφτά. Ακούς εκεί να έχει 5 τριήμερα κι αυτοί να έχουν το νου τους στο εμπόριο. (Παρεμπιπτόντως φωνάζαμε τόσα χρόνια που έκαναν ότι ήθελαν οι Κινέζοι με το παραεμπόριο αλλά τώρα που τους τσακώνουν οι αρχές δεν είδα κανένα να λέει και κανένα «μπράβο»…)

Όπως καταλάβατε ήδη, θα κάνουμε κι εμείς μια αγρανάπαυση. Από σήμερα μέχρι την άλλη εβδομάδα θα πάμε να φορτωθούμε σε κάτι συγγενείς για να είμαστε και μέσα στο 75% που «δεν θα πάει διακοπές», που μας πληροφόρησε και το ΙΝΚΑ (δεν πιάνονται οι διακοπές αν δεν είναι κάποιες μέρες και σε τουριστικό προορισμό ως γνωστόν). Είναι δύσκολο πράμα να ταΐζεις σχεδόν κάθε μέρα ένα ηλεκτρονικό μέσο, ειδικά αν γράφεις στήλη, έστω και σε μια τόσο ελεύθερη σχέση με αυτό. Ή πρέπει να σταματήσεις για ένα διάστημα ή να απαιτήσεις και από όλους τους συναδέλφους σου δυο μέρες την εβδομάδα να μη γράφουν τίποτε λόγω θεμιτού ανταγωνισμού και γιατί η αργία είναι ιερή! Εμείς απλά βοηθάμε, οπότε πιο εύκολο είναι να σας απαλλάξουμε για λίγο. Ελπίζουμε να τα ξαναλέμε και να μπορέσετε να πάτε κι εσείς σε κανένα συγγενή με σπίτι κοντά σε βουνό ή θάλασσα.

Γ.Σ.

Υ.Γ. Σε κάποια παλαβή χώρα  για να κρυφτεί το Κράτος  δεν ξέρει αν ρωτάει ο εργολάβος που κόβει το ρεύμα για λογαριασμό του  αν ζει κανένας μέσα στο εκάστοτε σπίτι,  με αποτέλεσμα μια 56χρονη παραπληγική χάνει τη ζωή της. Όλο αυτό καταλήγει αφορμή για να αγορεύουν όλοι για το αν η ΔΕΗ πρέπει να ιδιωτικοποηθεί! Να φύγω να μην ακούω και να μη βλέπω έστω για μια βδομάδα, αν είναι δυνατόν.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. agrinio@freemail.gr

    δηλαδη μεχρι τον αυγουστο του 2025 θα περασουν 800 χρονια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.