Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πέντε χρόνια από τη μέρα που συγκλόνισε την Ποταμούλα

Πέντε χρόνια από τη μέρα που συγκλόνισε την Ποταμούλα

2 Οκτωβρίου 2008

Λίγα λόγια για τότε….

2Νύχτα τρόμου για το χωριό μας,οταν το ημερολόγιο έδειχνε 2 Οκτωβρίου 2008 και όλοι συγλονισμένοι παρακουλουθούσαν τα όσα διαδραματιζόταν εκείνες τις μαρτύρικες ώρες.Ήταν αρκετές μόλις δύο ώρες έντονης βροχόπτωσης για να προκληθεί η απόλυτη καταστροφή στο Χωρίο μας.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τα θολά νερά του ορμητικού χειμάρρου που πέρασαν μέσα από το χωριό και προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές, καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα.αλλά και ένα ολόκληρο χωριό «αποκομμένο από τον έξω κόσμο» χωρίς ρεύμα και νερό.Τουλάχιστον 40 σπίτια του χωριού υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, καθώς τα νερά πλημμύρισαν το εσωτερικό τους. Αρκετές οικοσκευές παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στους δρόμους του χωριού. Αυτοκίνητα ανατράπηκαν.Οικόσιτα Ζώα και πουλερικά πνίγηκαν.
Από τη σφοδρή βροχόπτωση, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, το ύψος των νερών του χειμάρρου που υπερχείλισε, έφτανε τα 3 μέτρα.Όλοι αναζητούσαν και φώναζαν στις γειτονειές αν ζούν η χάθηκαν στα μανιασμένα νερά του χειμάρρου.
Όμως η μανία της καταστροφικής Πλημμύρας δεν σταμάτησε εκεί,παρέσσυρε ένα νέο ζευγάρι,τούς συγχωριάνους μας τον Γιώργο και την Σταυρούλα Παπαθανάση…το θλιβερρό γεγονός έγινε γνωστό σε ολους μέσα σε λίγη ώρα.
Ένας συγχωριανός μας και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, κατήγγειλε αμέσως το συμβάν στις αρχές, οι οποίες από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν έρευνες. Τα ξημερώματα οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου χάθηκε, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανείς απο τους δύο.Όταν άρχιζε να χαράζει το πρώι τότε άρχισε να φαίνεται το τι πράγματικά συνέβη,η απόλυτη κατάστροφη.Γειτονίες πού θύμηζαν βομβάρδισμένο τοπίο,όλοι βουβοί περίμεναν νά  μάθουν κάποια εξέλιξη.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο άτυχος κ.Γιώργος  εντοπίστηκε νεκρός, εννέα χιλιόμετρα μακριά από τη γέφυρα, που παρασύρθηκε το αυτοκίνητο του. Κάτοικοι του χωριού και τριάντα άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας συνεχίζαν την έρευνα για τον εντοπισμό της Σταυρούλας…η οπόια μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες και ως εκ θαύματος εντοπίστηκε μετά απο μιά εβδομάδα χιλιόμετρα μακριά.Ανάμεικτα συναισθήματα.Αναμνήσεις και στιγμές  που θα μείνουν ανεξίτηλες σε όλους μας..αλλά και ημέρα μνήμης για τούς δύο αγαπημένους μας συγχωριανούς,αλλά και ημέρα Ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στην Παναγία και στον Προστάτη μας Αγ.Γεώργιο που δεν επέτρεψαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα.
.

potamoulanews.blogspot.gr

1apothikiok3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.