Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Πέτη Πέρκα: Να είναι η 26η Μάη η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής για τον τόπο και το λαό μας.

Πέτη Πέρκα: Να είναι η 26η Μάη η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής για τον τόπο και το λαό μας.

perkaΑγαπητοί συμπολίτες – συμπολίτισσες,
Με την ευκαιρία των ερχόμενων Ευρωεκλογών της Κυριακής 25 Μάη, απευθύνομαι στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.
Στους πολίτες ενός Νομού με εκτεταμένη αγροτοκτηνοτροφία και αλιεία, συμβατική και βιολογική, παραδοσιακή και μοντέρνα, αλλά με τεράστιες ελλείψεις έργων υποδομής, ανολοκλήρωτων και απαρχαιωμένων έργων. Μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων, την έλλειψη προστασίας και μέριμνας από την πολιτεία, την αποδιάρθρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής ζει σε συνθήκες ασφυκτικές.
Αυτή την πραγματικότητα επέβαλαν για δεκαετίες και οι πρόσφατες μνημονιακές πολιτικές τη χειροτέρεψαν.
Αλλά και του Νομού που ζητάει το “ευρωπαϊκό” κόστος που πληρώνει να ανταποκρίνεται και σε ευρωπαϊκές υποδομές. Να ανταποκρίνεται σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό, επιστημονικό και τεκμηριωμένο, εξειδικευμένο στις τοπικές ανάγκες, υποστηριζόμενο από λειτουργικές και άρτιες δημόσιες υπηρεσίες, με οργανωμένες ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς που να διαθέτουν εγκαταστάσεις και μέσα σύγχρονα, ικανά να περάσουν το προϊόν στο δευτερογενή τομέα και τη μεταποίηση.
Εμείς αυτή την Αιτωλοακαρνανία θέλουμε, αυτήν υπηρετούμε, αυτή διεκδικούμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Στους πολίτες ενός νομού αραιοκατοικημένου και εκτεταμένου, όπου το οδικό δίκτυο είναι εγκαταλειμμένο, το σιδηροδρομικό δίκτυο ανύπαρκτο, τα σχολεία κλείνουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν, τα μεγάλα νοσοκομεία απαξιώνονται και οδηγούνται στο κλείσιμο επίσης.
Σε ένα νομό όπου τα μεγάλα έργα είναι ασύνδετα μεταξύ τους, η τουριστική του ανάπτυξη αναντίστοιχα χαμηλή σε σχέση με το φυσικό και πολιτισμικό του πλούτο, όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους λυγίζουν κάτω από το βάρος της λιτότητας και της μείωσης της ζήτησης, την υπερφορολόγηση και την άνιση και μεροληπτική αντιμετώπιση σε σχέση με τα “μεγάλα μαγαζιά” που ευνοούνται συστηματικά.
Αυτή είναι η εικόνα του σήμερα, στο νομό, τη χώρα, τον ευρωπαϊκό νότο, εδώ φτάσαμε με τις κυρίαρχες εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας αξίζουν και δικαιούνται να μείνουν στον τόπο τους περήφανα, να ζουν από η δουλειά τους με αξιοπρέπεια, να έχουν σχολεία για τα παιδιά τους και υπηρεσίες υγείας που να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του Νομού και όχι στις επιταγές των μνημονιακών πολιτικών. Αξίζουν και δικαιούνται την πολύπλευρη ανάπτυξη και την ανάδειξη του τόπου τους προς όφελός τους και όχι για λογαριασμό άλλων.
Για το μέλλον αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα δώσουμε τη μάχη στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε αυτή τη μάχη σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.
Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μάη, ψηφίζουμε για τη Νέα Ελλάδα, για μια Νέα Ευρώπη.
Ψηφίζουμε για την πορεία του τόπου μας, για το μέλλον όλων μας.
Με την ψήφο μας κρίνουμε αν τα προβλήματα θα χειροτερέψουν ή θα λυθούν.
Να είναι η 26η Μάη η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής για τον τόπο και το λαό μας.

Πέτη Πέρκα
Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.